Spor Şike depremi!

Şike depremi!

Paylaş
Şike depremi!

Şanlıurfa ve Gaziantep cephesinden gelen şike iddiaları gündemi sarsmıştı. Yayınlanan son ses kayıtlarında Gaziantep Belediyespor Müdürü Nizamettin Sertkal ve Gaziantepspor Kaptanı Elyasa Süme, Manisasporlu oyuncular Gökhan Sazdağı ve İsmail Haktan Odabaşı’nın teşvik primi konusunda pazarlık yaptıkları ortaya çıktı.

Şanlıurfaspor’un geçen hafta yaptığı şike açıklamasının ardından gözler yayınlanacak belgelere çevrilmişti ki önceki gün Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl da takım kaptanı Elyasa’ya ‘Hain’ diyerek bazı iddialarda bulundu.

Küme düşen iki takımın ortaya attığı bu iddialar ise yayınlanan tapelerin ardından çok büyük bir şike skandalının perdesini araladı.

Yayınlanan ses kaydında Gaziantep Belediyespor Müdürü Nizamettin Sertkal ve Gaziantepspor Kaptanı Elyasa Süme, Manisasporlu oyuncular Gökhan Sazdağı ve İsmail Haktan Odabaşı’nın İzmir’de buluşarak teşvik primi konusunda pazarlık yaptıkları öğrenildi.

KİŞİ BAŞI 80 BİN LİRA!


Takımı Süper Lig’de lige tutunma mücadelesi verirken kaptan Elyasa’nın İzmir’de bir alt lig maçının kaderini belirlemek için görüşmeler yapması büyük tepki toplarken, tapelerde tarafların 80’er bin TL üzerinden 4 oyuncunun Şanlıurfaspor maçı öncesi teşvik almak için anlaştığı açıkça duyuluyor. 33. hafta oynanan Manisa-Şanlıurfaspor maçını Manisaspor 2-0 kazanmış, son hafta ise Antep Belediye ligde kalırken Urfa ise veda etmişti.

DEFALARCA YAPMIŞLAR


İzmir’de bir mekanda yapılan ses kaydına takılan sohbette Gökhan Sazdağı ve Elyasa Süme daha önce bu işleri defalarca yaptıklarını açıkça itiraf da ediyorlar. Konunun yargıya taşındığı öğrenilirken, henüz bu konuda bir resmi açıklama yapmayan TFF’nin de skandal ses kaydıyla ilgili devreye girmesi bekleniyor.

İşte o konuşmalar:

Elyasa: Bakın ben size söylüyorum. 4 kişi 80’er bin TL alacak. Para bende. Maç bitecek, hafta içi ben yine geleceğim.
Gökhan: Abi maçtan sonra olursa o iş yatar.
Elyasa: Para bende olacak diyorum. Tamam iş bitti diyeceğim. Sıkıntı yok yani ben kefilim.
Gökhan: Kefilliğinden değil abi ben bir kere daha yaptım bu işi.
Elyasa: Kiminle, nerede yaptın?
Gökhan: Hatay’da yaptım.
Elyasa: Sen onları s... et! Ben varım bu işin içinde. Bahattin’e (Köse) nasıl söyleyeceksiniz?
İsmail: Bunla arası iyi. (Gökhan’ı kastediyor)
Elyasa: Sen söyleyeceksin. Sıkıştıracaksın böyle böyle diye.
Gökhan: Yok abi!
İsmail: Abi o salak salak!
Nizamettin: Ya ağzından kaçırırsa?
Gökhan: Ben ona son dakika söyleyeceğim. O salak odada falan ağzından kaçırır.

Haberin Devamı