Gündem Son Dakika...ABD'den flaş Suriye'ye askeri müdahale açıklaması!

Son Dakika...ABD'den flaş Suriye'ye askeri müdahale açıklaması!

Paylaş
Son Dakika...ABD'den flaş Suriye'ye askeri müdahale açıklaması!

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ''Kimyasal silah kullanımı konusunda Suriye'ye karşı askeri eylemi dışlamıyorum'' dedi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’de kimyasal silah kullanan Esad rejimine müdahale konusunda ABD’nin herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmadığını söyledi.

Mattis, Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir araya gelmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Bir gazetecinin, Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenleyen Esad rejimine karşı ABD’nin askeri müdahaleyi seçenekler dışında bırakıp bırakmadığını sorması üzerine Mattis, "Şu anda herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmıyorum" yanıtını verdi.

RUSYA'YI SUÇLADI


Beşar Esad rejiminin kimyasal saldırılarıyla ilgili Mattis, "Bakmamız gereken ilk şey, Rusya tüm kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasında çerçeve garantörü iken, halen kimyasal silahların neden kullanıldığıdır. Dolayısıyla NATO, Katar ve başka yerlerdeki ortaklarımız, müttefiklerimizle çalışıyoruz ve bu konuyu ele alacağız." ifadelerini kullandı.


KİMYASAL SALDIRIDAN ÖLEN SİVİL SAYISI 78'E ULAŞMIŞTI


Beşar Esad rejiminin, abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesine düzenlediği kimyasal silah saldırısında ölen sivillerin sayısı 78'e yükselmişti. Kimyasal silah saldırısında ilişkin bölgeden gelen görüntülerde, çoğu gözü açık ölen sivillerde kanama olmadığı, ağız ve burun kısımlarında boğulmadan kaynaklı beyaz köpük bulunduğu dikkati çekti. Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki Duma'ya önceki gün yeniden yoğun saldırı başlatan rejim güçleri, 19 Mart'ta da buraya klor içerikli kimyasal saldırı düzenlemişti.


LAVROV'DAN AÇIKLAMA


Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Guta'da gerçekleştirilen kimyasal saldırıyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Lavrov, "Şam'ın kimyasal saldırı düzenlediği iddiası provokasyon" ifadelerini kullanmıştı.