Gündem Son dakika! Adana Valiliği'nden flaş sel uyarısı

Son dakika! Adana Valiliği'nden flaş sel uyarısı

Paylaş
Son dakika! Adana Valiliği'nden flaş sel  uyarısı

Adana Valiliği'nin talimatıyla sabah satlerinden itibaren devam eden yağışın sele dönme riski gözönüne alınarak okulların yöneticileri velileri arayarak çocuklarını erken almalarını istedi. Öte yandan Mersin de sağanaktan nasibini aldı. Yollar su gölüne döndü, bir çok tarım alanı sular altında kaldı. Ancak Mersin Valiliği'nden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Adana’da 2 gündür devam eden yağmur, kent genelinde su baskınlarına neden oldu.Yağışlar nedeniyle kent merkezi ile Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam ilçelerindeki bazı cadde ve mahallelerde su birikintileri oluştu. Seyhan ilçesi Gülbahçesi, Şakirpaşa, Denizli ve Pınar mahallelerindeki bazı sokaklarda su birikintileri nedeniyle vatandaşlar ulaşımda zor anlar yaşadı.



Adana Valiliği devam eden yağışın sele dönme riski gözönüne alınarak okulların yöneticileri velileri arayarak çocuklarını erken almalarını istedi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Adana ile ilgili yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra Adana çevrelerinde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinde etkisini artıracağı ve yarın (Perşembe) gece saatlerine kadar çok kuvvetli (100 kg/m2 civarı) olacağı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


MERSİN DE SULAR ALTINDA


Öte yandan Mersin'de geceden itibaren etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yollar su gölüne dönerken bir çok tarım alanı ise sular altında kaldı. Mersin Valiliği'nden konuya ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.