Gündem Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırdı

Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırdı

Paylaş
Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırdı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasının sonuna doğru Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırıp sorular sordu. Erdoğan, Yılmaz'a konuşmasının sonunda "Bu doğru bir şey değil" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasının sonuna doğru Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı yanına çağırıp sorular sordu. Yılmaz'ın Erdoğan'a "Üç sivil toplum örgütünün yaptığı bir araştırma. Gençlerimizin deizm ile ilgili bir düşüncesi var" dediği duyulurken, Erdoğan Yılmaz'a "Bu doğru bir şey değil" dedi.



Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı yanına çağırmasının sorulması üzerine, "Özelle girmeyin, genelde kalın" cevabını verdi.


İŞTE O DEİZM RAPORU


Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün şehirdeki vakıflarla düzenlediği “gençlik ve inanç” konulu çalıştayda imam hatipliler için ilginç sonuçlar ve sorunlar tespit edildi. Raporda; imam hatiplerde, iktidarın beklediğinin ötesinde bir anlayış geliştiği vurgulandı.


İmam Hatipliler ve gençlik deizme kayıyor iddiası!

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı çalıştayda, öğrencilerin anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, MEB'in ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu sonucuna ulaşıldı. Raporda özetle “Gençler deizme kayıyor” vurgusu yapıldı.