Gündem Son Dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Son Dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Paylaş
Son Dakika... MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" dedi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hesabını kesinlikle verecekler. Caniler öldükleriyle kalmayacak yaptıklarının bedelini verecekler cehennem ateşinde cayır cayır yanacaklardır. Devletin bütünlüğüne kurşun sıkanlar buna pişman edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadeleyi cesaretle devam ettirmektedir. Terör yasa dışıdır, insanlık dışıdır. Terörizm fail ve figüranları fazla olan bir ihanettir, cinayettir, alçaklıktır. Türkiye bedeli ne olursa olsun teröristleri her düzeyde yok edecek güce kudrete haizdir. Ok yaydan çıkalı çok olmuştur. Mücadeleden dönüş yoktur, taviz yoktur.


"RUSYA ÇALIYI DOLANMAYI TERCİH ETMİŞTİR"


7 Nisan 2018 tarihinde Duma'da rejim güçlerinin düzenlediği kimyasal saldırıyı bölgesel havayı ısındırmıştır. İnsanlık vicdanı haklı olarak tepki göstermiştir. Çok sayıda ülke saldırının Esad tarafından yapıldığını söylerden Rusya tam tersini yaparak çalıyı dolanmayı tercih etmiştir. ABD, Fransa, İngiltere Almanya gibi ülkeler savaş gemilerini Doğu Akdeniz'e göndermişti.


"ABD YÖNETİMİ RUSYA'YI BİLGİLENDİRDİ"


Gelişmeler savaş senaryolarını gündeme getirirken ekonomik tetikçileri boş durmamıştır. Döviz fiyatları frren tutmayarak artış göstermiştir. ABD, Fransa, İngiltere Esad'ı kimyasal silah üretme kabiliyetinin olduğu bazı bölgeleri vurmuştur. İran bu duruma tepki göstermiştir. Muhtemeldir ki ABD yönetimi müdahale öncesi Rusya'yı bilgilendirmiştir.


"ESAD TASFİYE EDİLMELİ, BEDELİ ÖDETİLMELİDİR"


Suriye'de yaşanan iç savaş 7 ylı aşkın süredir devam etmektedir. Zalim Esad hala koltuğundadır. Üstelik kimyasal ve konvansiyonel silahlara hala sahiptir. Esad cezalandırılmalıdır ama bu uluslararası toplumun tam bir ittifakıyla sağlanmalıdır. Seçimler yoluyla Esad tasfiye edilmeli cinayetlerin bedeli ödetilmelidir. Yüzbinlerce insan savaş yüzünden hayatını kaybetmiştir.


"ASIL NİYET BAŞKA"


Kimyasal silahlardan çok ölüme sebep olan gelişmeler yaşanırken ABD, Fransa ve İlngiltere'nin aklı neredeydi? BM ne yapıyordu? Tutarsızlık diz boyu. Asıl niyetlerin başka olduğuna dair kanıtlar ortadadır. Asıl gaye küresel emperyalist hesapların gerçekleşmesidir. Macron'un sözleri ganimet avcılığıdır ve hükümsüzdür.


"İLKESİZLER KOALİSYONUNUN ÇATISI ÇÖKMEKTEDİR"


16 Nisan 2017'de yapılan tarihi halk oylaması ile aziz milletimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'tamam' dedi. Türk milleti iradesini göstermiş kararını vermiş bizlere layıkıyla uygulamak düşmüştür. Dün 1. yılını geride bıraktık. Geride bıraktığımız 1 yılda Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ruhuna uygun olarak seçim ittifakının yasal zemini hazırlanmıştır. Bu duruşu sulandırmak, tanımamak gibi çabalara da zaman zaman şahit olduğumuz gerçektir. CHP'nin başını çektiği ilkesizler koalisyonunun çürük çatısı çökmektedir. Biz 7 Ağustos Yenikapı ruhuna sadığız.


"CHP İSTERSE PARENDE ATSIN, BEYHUDE"


CHP, HDP, İP havanda su dövmektedir vazgeçmelidir. Bozgunculuk kimseye bir şey kazandırmadı. 1. yılda oturma eylemi yapanlar yanlışa düşmüşler, yozlaşmanın pençesine takılmışlardır. CHP saygı görmek istiyorsa millete saygı duymayı öğrenmelidir. Milletin iradesini tanımayan millet tanımaz. CHP'nin OHAL bahanesiyle düzenlediği oturma eylemi fikren sakat ahlaken sakıncalıdır. Yürüdüler olmadı şimdi oturdular. Bunlar oturdukları zaman kalkamayı bilmezler. İster parende atsın yine beyhudedir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dönüş yoktur. Ne yaparsa yapsın bin yıllık kardeşliğimize leke süremeyecektir.

Biz MHP'yiz. CHP gibi olamayız. Bizim kalbimiz vatan için atar. Bu kapsamda Cumhur İttifakı'na kalben inanıyor fikren bağlı kalıyoruz. Varsın CHP'li yöneticiler Edirne cezaevi kapısında dolaşsın, varsın Pensilvanya'ya el sallasın.

28 Şubat'ın bin yıl süreceğini söyleyenler adalet karşısında hesap vermişlerdir.


"HİÇ BİR DIŞ TELKİN İŞE YARAMAMIŞTIR"


16 Nisan'da yapılan halk oylaması tarihin akışını kutlu bir seçimle değiştirmiştir. Hiç bir dış telkin, iç dayatma işe yaramamış milletin iradesine ipotek koyamamıştır. Bu hükmet sisteminin 3 ayağı olmuştur. Birincisi Cumhurbaşkanını partili olmasıdır. İkinci olarak HSK'nın yeniden tanzim ve seçimidir bu da geçtiğimiz yıl temin edilmiştir. 3. olarak askeri yargıtay ve askeri mahkemelerin kaldırılmasıdır. Bu 3. safha da geride bırakılmıştır.


"CHP DEVLETİ SOKAKTA ERİTMEK İÇİN KOLLARI SIVADI"


Türkiye'ye saldırılar devam etmektedir. CHP siyasi köklerinden savrulup devlete kafa tutmak, devleti sokakta eritmek için kolları sıvamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. İktidar partisiyle varılan uzlaşma neticesinde partimiz Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttfakı'nın iki paydaşından biridir.

"TÜRKİYE'NİN 3 KASIM 2019'U BEKLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"


Cumhur İttifakı'nın titizlikle korunması elzemdir. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.


"26 AĞUSTOS'TA ERKEN SEÇİM YAPILMALI"


Önünmüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur.