Gündem Son dakika... Mor Beyin mağduru 1823 kişi göreve iade edildi

Son dakika... Mor Beyin mağduru 1823 kişi göreve iade edildi

Paylaş
Son dakika... Mor Beyin mağduru 1823 kişi göreve iade edildi

Son dakika... Yeni yayınlanan KHK ile Mor Beyin mağduru 2 bin 168 kamu görevlisinden 1823'ü göreve iade edildi. 262 kişi ise görevden ihraç edildi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) "Mor Beyin" yazılımı mağduru bin 823 kamu çalışanı görevlerine iade edildi.

Mor Beyin yazılımı nedeniyle telefonlarında ByLock tespit edilen 11 bin 480 kişi arasında bulunan ve kamu görevinden ihraç edilen 2 bin 168 kişiden bin 823’ünün, yapılan incelemeler sonucu FETÖ üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmadığı için görevlerine iadesi kararlaştırıldı.

Son dakika... Mor Beyin mağduru 1823 kişi göreve iade edildi

262 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ


Yeni KHK ile 262 kişi görevden ihraç edildi. Görevden ihraç edilenlerin 106'sı öğretmen. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK bünyesinde görevli 48 kişi ihraç edildi. YÖK'e bağlı kurumlardan 60 akademik, 19 idarei persobel ihraç edildi.


Son dakika... Mor Beyin mağduru 1823 kişi göreve iade edildi


10 GÜN İÇİNDE GÖREVE BAŞLAMAYANLAR 'ÇEKİLMİŞ' SAYILACAK

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içinde göreve başlamayanlar "çekilmiş" sayılacak. Bu kapsamda, göreve başlayanlara da kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.

Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek


MOR BEYİN NEDİR?


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı geçen günlerde çok kritik bir açıklama yapmıştı. Buna göre binlerce kişinin iradesi dışında, cep telefonuyla girdikleri bazı siteler, Bylock'a yönlendirilmiş. Bu rakamın 11 bin 480 olduğu açıklanmıştı. Bu durum 'Mor Beyin' adlı çeşitli işlevleri olan uygulamaya girenlere olmuştu. Mor Beyin yüzünden birçok kişi mağdur olmuştu.



Son Dakika...Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mor Beyin açıklaması


'Mor Beyin' nedir? Nasıl Bylock tuzağına düştüler?