Gündem Son Dakika... Trump'tan flaş Rusya açıklaması!

Son Dakika... Trump'tan flaş Rusya açıklaması!

Paylaş
Son Dakika... Trump'tan flaş Rusya açıklaması!

Dünya Trump'ın açıklamalarını korkuyla izliyor! ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan, 'Füzelerimiz geliyor, hazır ol Rusya' ifadesini kullandı. Trump, "Rusya Suriye'ye yönelik bütün füzeleri düşüreceği sözünü verdi. Hazır ol Rusya çünkü bu füzeler gelecek... Güzel, yeni ve akıllı füzeler!" cümlesine yer verdi. Rusya'dan gelen jet yanıt üzerine Trump ikinci bir tweet daha atarak dünyayı şaşırttı. Bunun ardından attığı üçüncü tweet'te de ülkesindeki Demokratlara yüklendi

ABD'nin ve Rusya'nın karşılıklı açıklamalar Üçüncü Dünya Savaşı konusundaki endişelere neden oluyor. Suriye'deki çıkarları çelişen Amerika ve Rusya gerilimi Doğu Guta'daki kimyasal saldırı iddialarıyla zirveye tırmandı.

RUSYA'NIN AÇIKLAMALARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ


Rusya tarafından ABD'nin Suriye'yi vurması durumunda bu füzelerin engelleneceğine yönelik açıklamalar geldi. ABD Başkanı Donald Trump ise Rusya cephesinden bu açıklamalara çok sert bir cevap verdi.

Trump, Putin’e Twitter’dan böyle seslendi: Rusya, Suriye’ye fırlatılan tüm füzeleri vuracağını söylüyor. Hazır ol Rusya, çünkü gelecekler. Hoş, yeni ve akıllı! Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan, Gazla öldüren hayvan ile ortak olmamalısın.

RUSYA'DAN İLK TEPKİ


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yüksek perdeden yaptığı paylaşıma Rusya'dan ilk tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Mariya Zaharova, Trump'ın bahsettiği ABD´nin akıllı füzelerinin Suriye´de kimyasal silah kullanılmasının tüm kanıtlarını yok edebileceğini bildirdi.

Zaharova Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Akıllı füzelerin yıllardır kendi topraklarında uluslararası terörizmle mücadele eden yasal hükümete karşı değil teröristlere doğru uçması gerek" dedi.

Zaharova şu şekilde devam etti: "Kimyasal Silah Yasaklanması Örgütü uzmanları, şimdi akıllı füzelerin kimyasal silah saldırısının tüm kanıtlarını yok edeceğini söylemedi mi? Ya da amaç uluslararası uzmanların kanıt olarak hiçbir şey bulamaması için akıllı füzelerle provokasyonun kanıtlarını hızlıca yok etmek mi?"



ABD'den kritik hamle

TRUMP'TAN İKİNCİ TWEET: BUNA NE GEREK VAR?


Son dakika gelişmesi olarak ABD Başkanı Trump, 'Füzeler geliyor' paylaşımının hemen ardından Rusya'dan gelen jet cevap üzerine ikinci bir tweet daha attı ve "Rusya ile ilişkilerimiz hiç bu kadar kötü olmamıştı; buna Soğuk Savaş dönemi de dahil. Buna ne gerek var? Rusya'nın ekonomisini düzeltmek için bize ihtiyacı var. Bunu yapmak çok kolay. Bütün uluslar hep beraber çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım mı?" yazdı.

TRUMP'IN İKİNCİ TWEET'İNE DE RUSYA'DAN YANIT GELDİ


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Trump'ın silah yarışına sona erdirmeye yönelik çağrısını açıkladığı ikinci tweete yönelik ise "İyi fikir, buna ABD'nin kimyasal silahlarıyla başlayabiliriz" açıklamasıyla yanıt verdi.

Zaharova açıklamasında Suriye'ye yönelik olası bir füze saldırısının, Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı düzenlenmediğini doğrulayan kanıtları ortadan kaldırma girişimi olabileceğini de ima etti.

Rus sözcü "Sahiden, bu arada OPCW (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) denetçilerini, bu akıllı füzelerin karada kimyasal silah kullanıldığını gösterecek kanıtların her birini yok edeceği konusunda önceden uyaran oldu mu? Ya da yapılmak istenen şey, provokasyonun izlerini akıllı füzelerle hızlıca ortadan kaldırıp uluslararası denetçilere kanıt olarak bulabilecekleri bir şey bırakmamak mı?" ifadelerini kullandı.

TRUMP'TAN ÜÇÜNCÜ TWEET


"Rusya ile oluşan bu anlaşmazlığın sebebi, bütün Demokrat yandaşlarının ya da Obama için çalışanların başı çektiği, sahte ve alçak Rusya Soruşturması'dır. Bunlar arasında en karmaşığı Mueller'dir. (FISA & Comey mektubunu imzalayan Rosentein hariç). Gizli anlaşma falan yok, bu nedenle çılgına dönüyorlar"​

ANKARA'DAN İLK YORUM GELDİ


Başbakan Binali Yıldırım Amerika ve Rusya arasındaki gerilim için, "Benim daha iyi füzem var, yoksa senin daha iyi füzen var. Sokak kavgası gibi tweetle birbirlerini tehdit ediyorlar. Sokak kavgasını bırakma zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, "Sorunlar askeri yöntemlerle çözülemez" dedi.

PENTAGON: BİZE DEĞİL, BEYAZ SARAY'A SORUN


ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yaptığı son dakika açıklamasında ise "Trump'ın attığı tweetleri bize değil Beyaz Saray'a sorun" ifadesi yer aldı. Pentagon, 'gelecekteki muhtemel askeri operasyonlar konusunda' bir yorum yapmayacağını duyurdu.