Spor TFF 1.Lig fikstür çekimi şike iddialarına rağmen yapıldı

TFF 1.Lig fikstür çekimi şike iddialarına rağmen yapıldı

Paylaş
TFF 1.Lig fikstür çekimi şike iddialarına rağmen yapıldı

TFF 1.Lig’de fikstür çekiminin, Şanlıurfaspor kulübünün "şike şikayeti" kapsamındaki başvurusu üzerine iptal edildiği iddiası ortalığı karıştırmıştı. TFF 1. Lig fikstür çekimi tüm bu söylentilere rağmen çekildi.

Hürriyet'in iddiasına göre şike iddiaları nedeniyle fikstür çekiminin yapılmamasını isteyen Şanlıurfaspor’un talebi haklı bulundu ve fikstür çekimi ertelendi. Türk futbolu bu haberle sarsılmışken, TFF sessiz kaldı ve belirlediği saatte, fikstür kurası gerçekleştirildi...

İşte kura çekimi sonuçları:

1. hafta:

İstanbulspor A.Ş. - Eskişehirspor
Boluspor- Giresunspor
Gaziantepspor - Ümraniyespor
Adanaspor - Denizlispor
Samsunspor - G.Şehir G.Antep FK
Çaykur Rizespor - Manisaspor
Balıkesirspor - Adana Demirspor
MKE Ankaragücü - B.Ş.B Erzurumspor
Elazığspor - Altınordu A.Ş


İşte 2017-2018 1.Lig Sezon Fikstürü



Hatırlanacağı gibi TFF 2. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor, geçen sezon mücadele ettiği TFF 1. Lig’deki maçlarda şike yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuruda bulunmuştu.

RESMİ SİTE İSE SAAT VERMİŞTİ!


Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesinde ise fikstür çekiminin bugün saat 16.00'da yapılacağı bilgisi yer aldı ve belirlenen saatte kura çekimi yapıldı.

İşte o bilgilendirme metni:

2017 - 2018 Sezonu TFF 1. Lig Fikstür Çekimi bugün saat 16.00'da yapılacak. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek fikstür çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile TFF 1. Lig kulüp temsilcileri katılacak.

Fikstür Çekimi Sinyal Bilgileri

Riva'daki TFF idari merkezinde bugün (13 Temmuz 2017 Perşembe) saat 16.00'da gerçekleştirilecek TFF 1. Lig fikstür çekiminin canlı yayını için, yayıncı kuruluş beIN SPORTS tarafından sinyal üretilecek. Fikstür çekimini canlı yayınlamak isteyen TV kuruşları aşağıda yer alan sinyal ve frekans bilgilerini kullanarak yayınlarını gerçekleştirebilecek. Ayrıca kura çekimi ile ilgili haber ve fotoğraflar Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesi tff.org adresinde yer alacak.

NELER YAŞANMIŞTI?


Geçtiğimiz gece geç saatlerde sosyal paylaşım sitesi Youtube’de paylaşılan “Şike ve ihanet tapesi” başlıklı 17 dakikalık ses kayıtları futbol dünyasını karıştırmıştı.

Söz konusu kayıtlarda Gaziantep B.Bld. Spor Kulüp Müdürü Nizamettin Serkan, Gaziantepsporlu futbolcu Elyasa Süme ile Manisaporlu Gökhan Sazdağı ve İsmail Haktan Odabaşı, Gaziantepspor Büyükşehir yöneticisi Memik Yılmaz'ın odasında, TFF 1 Lig'de 14 Mayıs 2017 tarihinde oynanacak Manisaspor - Şanlıurfaspor maçı öncesi Şanlıurfaspor'un mağlup olarak küme düşmesi için şike ve teşvik primi anlaşması konusunda bir araya geldiği iddia edildi.

Bilindiği gibi gibi daha önce Şanlıurfaspor, “Şike” iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurmuştu.

Haberin Devamı