Dünya Theresa May Rusya'yı sorumlu tuttu

Theresa May Rusya'yı sorumlu tuttu

Paylaş
Theresa May Rusya'yı sorumlu tuttu

İngiltere Başbakanı Theresa May Rus Ajan Skripal'in zehirlenmesinden doğrudan ya da dolaylı olarak Rusya'nın sorumlu olduğunu belirtti

İngiltere Başbakanı Theresa May avam kamarasında yaptığı konuşmada eski ajan Sergey Skipal ve kızının zehirlenmesinden büyük ihtimalle Rusya'nın sorumlu olduğunu belirtti.

Konuşmasında oldukça sert ifadelere yer veren May Rusya'nın bu saldırıyı doğrudan planladığını ya da kimyasal maddenin başkalarının eline geçmesine göz yumduğunu söyledi.

4 Mart pazar günü Salisbury şehrindeki bir alışveriş merkezinde bir kadın ve bir erkeğin bilinci kapalı şekilde bankta oturduğu ihbarı üzerine olay yerine giden acil müdahale ekipleri iki kişiyi yoğun bakıma almıştı.

Daha sonra eski ajan Sergey Skripal ve kızı olduğu açıklanan kişilerin sinir sistemini etkileyen bir kimyasala maruz kaldığı açıklanmıştı.


'SİNİR GAZI' İHTİMALİ AKILLARA GELMİŞTİ


Birleşik Krallık Parlamentosu'nda şüpheli paket bulundu. İngiltere polisi, bu olay üzerine iki kişinin önlem olarak ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Olayın, Rusya'ya yönelik atılacak adımların konuşulmasından önce yaşanması, 'sinir gazı' ihtimalini akıllara getirdi.


İngiltere Dışişleri Bakanı'ndan şok açıklama: İngiltere, Dünya Kupası'ndan çekilebilir


İngiltere Parlamentosu'nda panik!


Eski Rus ajanı sinir sistemini etkileyen kimyasal maddeye maruz kalmış


Euronews Türkçe

Haberin Devamı