Gündem Trump'tan Suriye açıklaması

Trump'tan Suriye açıklaması

Paylaş
Trump'tan Suriye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump Suriye ile ilgili olarak, 'Askeri yetkililerle görüşüyorum. Muhtemelen gün bitmeden bir karar vereceğim' dedi

ABD Başkanı Donald Trump olayla ilgili 'Suriye'deki korkunç saldırıyı kınıyorum. Askeri liderlerle Suriye'deki durumu değerlendiriyoruz, 24-48 saat içinde büyük kararlar vereceğiz. Müdahale dahil tüm seçenekler masada.' açıklamasını yaptı.


RUSYA'DAN KİMYASAL SALDIRI AÇIKLAMASI


Rusya Ordusu: Duma'da herhangi bir kimyasal saldırı bulgusuna rastlanmadı. Yaralılarda kimyasal zehirlenme izi yok.


'MÜTTEFİKLERLE GÖRÜŞÜYORUZ'


ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kimyasal saldırı Suriye rejiminin operasyon yaptığı bölgede gerçekleşti. Kurbanlardaki bulgular bir tür sinir gazını işaret ediyor. Müttefiklerle görüşüyoruz. Bu gaddarlığın sonucu olacak. Uluslararası gözlemcilerin Duma'ya girişi engelleniyor'' denildi.


ABD'Lİ KAYNAKLARDAN 'SİNİR GAZI' AÇIKLAMASI


ABD hükümetine yakın kaynaklara göre Suriye’de 50’nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ‘sinir gazı’ kullanıldığı ancak kesin bulgu için daha fazla kanıta ihtiyaç olduğunu belirtti ve ABD saldırıyı kimin düzenlediği konusunda henüz net bir karara varmadıklarını söyledi.

Sinir gazı nedir? Sonuçları nelerdir?


ESAD'A 'HAYVAN' ÇIKIŞI


ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Şam yönetimine verdiği desteği eleştirdi ve "Eğer Rusya işe girmese ve bu hayvanı (Esad) desteklemeseydi şu anda ortada bir sorun olmazdı" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump'tan Esad'a çok sert sözler


'HERHANGİ BİR ŞEYİ SEÇENEK DIŞINDA BIRAKMADIK'


ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’de kimyasal silah kullanan Esad rejimine müdahale konusunda ABD’nin herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmadığını söyledi.

Son Dakika...ABD'den flaş Suriye'ye askeri müdahale açıklaması!