Gündem TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Suriye'de 2 silah arkadaşımızla irtibat kesildi

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Suriye'de 2 silah arkadaşımızla irtibat kesildi

Paylaş
TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması: Suriye'de 2 silah arkadaşımızla irtibat kesildi

Aşırı dinci terör örgütü DAEŞ, ‘Fırat Kalkanı Operasyonu’ için Suriye El-Bab kenti yakınlarındaki Ed Dana köyünde bulunan 2 Türk askerini kaçırdığını iddia etti

DAEŞ’in askerleri Suriye’nin Rakka kentine götürdüğü öne sürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı:

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, saat 15.30 sularında iki askerle irtibat kesilmiştir. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

2015'TE DE 1 ASKER KAÇIRILMIŞTI


DAEŞ, 30 Eylül 2015’te de Kilis’te sınır birliklerinde görevli Er Sefer Taş’ı kaçırıp Rakka’ya götürmüştü.


Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'nda 18’inci şehit

EL BAB YAKINLARINDA


DAEŞ’in Türk askerlerini kaçırdığı Dana köyünü dün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ele geçirmişti. ÖSO’nun bu köyü almasında Türk jetlerinin hava harekatı düzenlemesi önemli rol oynamıştı. Ancak DAEŞ köyü geri almak için karşı taarruza geçti ve ÖSO’ya destek veren Türk askerlerine ağır silahlarla saldırdı. Saldırı sonucu iki askerin silahlarıyla birlikte DAEŞ’in eline geçtiği öğrenildi.



PUSUYA DÜŞÜRÜLMÜŞLER


Güvenlik uzmanı Mete Yarar, Habertürk TV'de katıldığı Teke Tek programında DAEŞ tarafından kaçırılan 2 askerimiz ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mete Yarar, "Araçları içindeyken pusuya düşürülüyor. Sınıra 35 km uzaklıkta. İlginç bir yer. Köylerin iç içe geçtiği nokta. Her köy birbirine geçmiş durumda. Yukarıdan bırakıldığında köyler uzak gibi gözükse de orada birbirine çok yakın. Çok ciddi çatışmalar vardı bölgede. DAEŞ genelde havanın puslu, İHA'ların kontrolünün olmadığı bölgelerde saldırı gerçekleştiriyor. Askerlerin hangi birimden olduğunu söylemiyim. Ciddi bir çatışma çıkıyor. Ele geçirmeleri zor olmuş" ifadelerini kullandı.


HAVADAN KARADAN ARANIYORLAR


Askerleri arama çalışmaları insansız hava araçları (İHA), Özel Kuvvetler ve Komandoların katılımıyla yürütülüyor. Askerlerin El Bab merkezine kaçırıldığı değerlendirilirken, gece karanlığında Rakka’ya götürülme ihtimali de gözardı edilmiyor.

ORGENERAL AKAR BAŞBAKAN YILDIRIM'A BİLGİ VERDİ


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, iki askerle irtibatın kesilmesi ve bölgede arama faaliyetlerinin devam etmesine ilişkin bilgi verdi.