Gündem Tuğrul Türkeş yeni kabinede yok!

Tuğrul Türkeş yeni kabinede yok!

Paylaş
Tuğrul Türkeş yeni kabinede yok!

Başbakan Binali Yıldırım yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede 6 bakanın görev yeri değişti 6 yeni isim de kabineye girdi. MHP'den AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş yeni kabinede yer almadı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede 6 bakanın görevi değişirken 6 yeni isim de kabinede yer aldı. MHP'den olaylı bir şekilde AK Parti'ye geçen ve Başbakan Yardımcılığına getirilen Tuğrul Türkeş'in yeni kabinede yer almaması dikkat çekti.


TÜRKEŞ'İ DAVUTOĞLU ÇAĞIRMIŞTI


Türkeş, MHP'den teklif almadığını, milletvekili listelerinin verilmesine 2 gün kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine teklifte bulunduğunu açıklamıştı.

Türkeş şunları söylemişti: "Bakanlığıma kadar Sayın Davutoğlu ile hiçbir temasım olmadı. 15-16'sında Sayın Davutoğlu'na gittiğimde, 'Durumun netleşti mi' diye, MHP'den ihraç durumumu sordu ve bana 'Büyük ihtimalle seni aday göstermeyecekler. Bizden olur musun' diye sordu. Listeler 18'inde veriliyor. O güne kadar 'gel' diyen yok. 18'inde Sayın Davutoğlu beni aradı ve aday gösterdiklerini söyledi."

Türkeş'in MHP'den AK Parti'ye geçmesi ciddi tepkilere neden olmuştu.


BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in AK Parti'ye geçmesinin ardından MHP'nin oylarını böleceği yönündeki yorumlara, "Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder?" değerlendirmesini yapmıştı.