Yaşam Vicdansız adam kedi kutusunu istemiyordu, Üsküdar Belediyesi kedi evleri getirdi!

Vicdansız adam kedi kutusunu istemiyordu, Üsküdar Belediyesi kedi evleri getirdi!

Paylaş
Vicdansız adam kedi kutusunu istemiyordu, Üsküdar Belediyesi kedi evleri getirdi!

İstanbul Üsküdar'da yaşanan olayın paylaşıldığı videoda, kediler için küçük kutu bir ev koyan gence tepki saldırı boyutuna kadar gitti. Konuyla ilgili bilgi alan Üsküdar Belediyesi, olayın yaşandığı noktaya, kedilerin barınabileceği büyük bir kulübe getirdi

Üsküdar Belediyesi görevlileri, Ünalan Mahallesi Hakim Sokak'ta hayvanseverler tarafından kurulan kedi evlerinin bir grup tarafından yıkılması üzerine, aynı sokağa kedi evleri yerleştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, sokak hayvanları için ücretsiz destekler sunulduğu, yoğun kış şartlarında da sokak hayvanlarının unutulmadığı belirtildi.

"İYİKİ MİNİK DOSTLARIMIZ VAR"

Hayvansever gençlerce önceki gün yerleştirilen kedi evinin bir grup tarafından yıkılması ve gençlere saldırılmasının ardından belediye ekiplerinin, Ünalan Mahallesi Hakim Sokak'a özel kedi evleri taşıdığı kaydedilen açıklamada, "Kediler soğukta sokakta kalmasın." diye hızla yerleştirilen kedi evlerinin, sosyal medyada da büyük yankı bulduğu aktarıldı. Açıklamada, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de sosyal medya hesabından konuyu "Hayvan sevgisi imandandır. İyi ki minik dostlarımız var." diyerek duyurduğu kaydedildi.



BELEDİYE SESSİZ KALMADI

Tartışmanın neden olduğu kedi evine son noktayı ise Üsküdar Belediyesi koydu. Vatandaşların kendi imkanlarıyla kurduğu kedi evinin bulunduğu yere Üsküdar Belediyesi tarafından daha büyük bir kedi evi kuruldu. Bu durum ise hayvanseverlerden büyük destek aldı. Yapılan çalışmayı duyarak sokağa gelen hayvanseverler ise belediye ekiplerine teşekkür etti.

"İNTERNETTE GÖRDÜM, İŞ YERİNDEN İZİN ALIP GELDİM"

Hayvanları Koruma Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Şenay Dinçer, “İnternette gördüm. İş yerinden izin aldım geldim. Çok üzüldüm yani. Çevremizdeki hayvanlara niye hoşgörüsüz davranılıyor onu anlamıyorum. Bizim nasıl barınmaya ihtiyacımız var ise onların barınmaya ihtiyacı var. Ama sağ olsun belediyemiz bu konuda çok duyarlı. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"HAYVANLARLA BİRLİKTE YAŞAMALIYIZ"

Sokakta oturan Nedime Birakça ise, “Bütün böyle kör noktalara, hayvanların yaşadığı noktalara bu gibi hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Destekleri için herkese çok teşekkür ediyoruz. Asla bu tip çalışmalardan rahatsız değiliz. Bunların devam etmesini istiyoruz. Çünkü biz böyle mutluyuz. Hayvanlarla birlikte yaşamalıyız, yaşamak zorundayız. Hayvanlarımızla birlikte yaşamayı öğrenelim” diye konuştu.

Kedi evi kurduğu için bazı kişilerin saldırı girişimine uğrayan Arif Onay ile destek vermek için gelen hayvanseverler, Üsküdar Belediyesi’nin kurduğu kedi evinin yanında birlikte fotoğraf çekilerek, mutluluklarını fotoğraflara taşıdılar.





Haberin Devamı