Türkiye (Son Dakika) Yeniden yargılanan Dilşah öğretmene 25 yıl hapis

Yeniden yargılanan Dilşah öğretmene 25 yıl hapis

Paylaş
Yeniden yargılanan Dilşah öğretmene 25 yıl hapis

Bursa'da, 2013 yılında arkadaşlarıyla denize açıldıktan sonra düşüp kaybolan, ardından cesedi bulunan 35 yaşındaki Yusuf Süzer´in ölümüyle yargılanan 33 yaşındaki Dilşah Aytekin’e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasını Yargıtay bozdu. Tekrar hakim karşısına çıktı ve 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Mudanya ilçesinde 18 Mayıs 2013 tarihinde Yusuf Süzer, birlikte alkol aldığı kız arkadaşı Dilşah Aytekin ve Kaan Uysal ile birlikte sabah Arnavutköy'den kayık kiralayıp denize açıldı.

Ailesi Yusuf Süzer’ telefonla ulaşmaya çalıştı fakat haber alamadı. Bunun üzerine kardeşi Serdar Süzer, ağabeyini en son birlikte gördüğü Dilşah Aytekin’i aradı.


"ŞAKALAŞIYORLARDI, SONRA YUSUF KAYBOLDU"


Dilşah Aytekin’in, "Açıldıktan sonra Yusuf ve Kaan yüzmek için denize girdiler. Şakalaşıyorlardı. Sonra Yusuf kayboldu. Tüm aramamıza rağmen bulamadık. Belki bize şaka yapmıştır. Kıyıya çıkıp eve dönmüştür diye düşündük. Geri döndük" sözlerinden sonra, polise giderek şikayetçi oldu. Polis, Dilşah Aytekin ile Kaan Uysal’ı gözaltına aldı.

"KENDİME GELDİĞİMDE ONU GÖREMEDİM"


Verdiği ifadede 8 yıllık ilkokul öğretmeni olduğunu ve eşinden ayrıldıktan sonra bazı psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Dilşah Aytekin, "Alkol tedavisi için Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi´nde (AMATEM) tedavi gördüm. Yusuf ve Kaan ile burada arkadaş olduk. Olay günü de teknede içki içerken uyuyakaldım. Yusuf denizde yüzüyordu. Kısa bir zaman sonra kendime geldiğimde onu göremedim. Kaan da Yusuf´un yüzerek kıyıya gidip bize şaka yapmış olabileceğinden bahsetti" dedi. Kaan Uysal ise Yusuf Süzer´in Dilşah Aytekin tarafından kayıktan itildiğini söyledi.

SERBEST BIRAKILDI


Mahkemeye çıkarılan Dilşah Aytekin tutuklanırken, Kaan Uysal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yusuf Süzer’in cesedi ise olaydan 14 gün sonra Sahil Güvenlik Botu tarafından, Mudanya İskelesi’nin bir mil açığında bulundu.


Yusuf Süzer

YARGITAY KARARI BOZDU


4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde haklarında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan 2 kişiden Dilşah Aytekin 2013 yılının Kasım ayında ’kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Öldürme eyleminin ihmali davranışla işlendiği kanaatine varan heyet cezayı önce 15 yıla indirip sanığın iyi halini dikkate alarak 12 yıl 6 aya düşürdü. Kaan Uysal’a ise ’yardım veya bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediğinden’ dolayı duruşmadaki iyi hali de dikkate alınarak 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

Yargıtay, Dilşah Aytekin’e verilen cezayı, aleyhine bozdu. Yargıtay ayrıca sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesini, ölen Yusuf Süzer’in yüzme bilip bilmediğinin de sorulmasını istedi. Dilşah Aytekin tekrar yargılanırken, mahkeme heyeti tarafından tahliye edildi.

25 YIL HAPİS CEZASI


Tutuksuz sanık Dilşah Aytekin’in karar aşamasına gelen yargılamasına devam edildi. Tanık ifadesinde kayıkta itişip kalkışma yaşanmasını, Yusuf Süzer’in yüzme bilmesine rağmen boğulmasını ve sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu içeren raporu dikkate alan mahkeme heyeti ’kasten adam öldürmek’ suçundan Dilşah Ayketin’e ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak bu cezayı 25 yıla indirirken, bir başka indirime gitmedi. Bu kararın, Yargıtay tarafından onanması durumunda, 3 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Dilşah Aytekin tekrar tutuklanacak.



Dilşah Öğretmen'e 12.5 yıl hapis

Haberin Devamı