Gündem YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS iptal mi oldu? Yeni tarih belli oldu

YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS iptal mi oldu? Yeni tarih belli oldu

Paylaş
YKS sınavı ne zaman yapılacak? YKS iptal mi oldu? Yeni tarih belli oldu

YKS ne zaman yapılacak? Şu an en çok merak edilen konu bu oldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün erken seçimlerin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını duyurdu. Fakat o gün YKS sınavları yapılacağı için kafa karışıklığı oldu. Sınava girecek olan öğrenciler YKS'nin iptal olup olmadığını merak ederken YKS sınavın ne zaman yapılacağını sorgulamaya başladı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün erken seçim konusunda bir araya geldi. Saat 16.00'da kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçimin 24 Haziran Pazar günü yapılacağını aktardı. ÖSYM'nin daha önce planladığı sınav takvimine göre YKS sınavları 23 - 24 Haziran tarihleri arasında yapılacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından YKS sınavı sınavının iptal olacağı gündeme geldi.

YÖK'TEN YKS AÇIKLAMASI

YÖK yaptığı son dakika duyurusunda YKS'nin 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını açıkladı.

ESKİ TARİH 23 - 24 HAZİRAN'DI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil Sınavı’nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT'de 150'yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi’ndeki (AYT) 180’i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT'den 15 net AYT’den 20 net yapmak zorunda.