Gündem 26 Aralık Pazartesi hangi illerde okullar tatil? İşte okulların tatil edildiği o iller

26 Aralık Pazartesi hangi illerde okullar tatil? İşte okulların tatil edildiği o iller

Paylaş
26 Aralık Pazartesi hangi illerde okullar tatil? İşte okulların tatil edildiği o iller

26 Aralık Pazartesi günü yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Bitlis'te okullar tatil ilan edildi. Konya'da okullar tatil mi?

26 Aralık Pazartesi hangi illerde okullar tatil? Konya'da okullar tatil mi?

KARAMAN


Karaman'da çarşamba gününden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken kar yağışını eğlenceye çeviren çocuklar kardan adam yaptı.

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle ilde olağanüstü bir durum yaşandığını söyledi.


KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI


Kriz masası oluşturduklarını, karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini belirten Tapsız, Meteorolojinin verilerine göre kent merkezinde kar kalınlığının 63 santimetre ölçüldüğünü kaydetti. Bunun kent merkezinde son yıllardaki en yüksek ölçüm olduğunu ifade eden Tapsız, "Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Diyaliz hastalarına, hamile bayanlara, yolda kalanların kurtarılmasına öncelik veriyoruz. Doğumu yakın olan bayanlar hastanemizde misafir ediliyor." dedi.

HAKKARİ


Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, öğleden sonra kar yağışının etkisini artırdığını belirtti. Kaşıkçı, öğrencilerin olumsuz hava koşullarından kötü etkilenmemesi için eğitime bugün ara verilmesi kararı aldıklarını söyledi.

AĞRI


Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Patnos ve Eleşkirt ilçelerindeki köy okulları ve taşıma sistemli eğitim veren okullar pazartesi için 1 gün süreyle tatil edildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden kar yağışı nedeniyle İlimiz Merkezi ile Patnos ve Eleşkirt İlçelerindeki köy okulları ve taşıma sistemli eğitim veren okullar 26 Aralık 2016 (Pazartesi) tarihinde 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

IĞDIR



Iğdır Valiliği ise kent merkezindeki ilkokullar ve ortaokullar ile merkeze bağlı yerleşim birimlerindeki Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı, Kızılkule ilk ve ortaokullarının yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini açıkladı.

ERZİNCAN



Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde ise yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği ifade edildi.

BİTLİS


BİTLİS’te kar yağışı nedeniyle tüm okullar bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

Bitlis’te akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liseler bugün (pazartesi) 1 gün süreyle tatil edildi.



Konya Valiliği'nden 'sahte kar tatili' açıklaması



Konya valiliği, sosyal medyada çıkan "Kar yağışı nedeniyle okullar tatil" haberlerini yalanlayarak eğitime ara verilmediğini açıkladı. Valilik, "Bu haberlere itibar etmeyin, internet sitemizden konuyu takip edin" açıklaması yaptı.


Konya Valiliği, kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil olduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve eğitime ara verilmediğini açıkladı. Vaililiğin internet sitesi yapılan açıklama, kentte bugün (Pazartesi) kar tatili yapıldığına yönelik haberlerin yayınlandığı belirtilerek şöyle denildi: ''25 Aralık 2016 pazar günü Konya Valiliğimizin internet sitesi görüntüsü üzerinden 26 Aralık 2016 pazartesi günü okulların tatil edildiği yönünde bir haber yayınlanmış olup, vatandaşlarımızın asılsız olan bu habere kesinlikle itibar etmemelerini, Konya Valiliğimizin internet sitesi olan konya.gov.tr adresinden takip etmeleri gerekmektedir. Valiliğimizce; 26 Aralık 2016 Pazartesi günü okullar tatil edilmemiştir."



AA