6 aylık bebek ek gıda tarifleri
Bebeğiniz büyüdü ve artık ek gıda yemeğe başladı. Yeni ek gıdaya başlamış olan annelerin hangi besinleri verip hangi besinleri vermeyeceği konusu hakkında genellikle tatlı bir telaşları oluyor. Ek gıdaya yeni başlamış bebeklerde 3 gün kuralına dikkat ederek yavaş yavaş öğün miktarı arttırılır ve yeni besinler eklenebilir. 6 aylık bebek ek gıda tarifleri oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Eğer " 6 aylık bebek ek gıda tarifleri " neler olduğunu merak ediyorsanız detaylar haberimizde.
Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü veya formül mama ile beslenerek vücudunu ek gıdaya hazırlarlar. 6 aylık olan bir bebek ek gıdaya hazırdır. Yeni deneyimler yeni lezzetler için oldukça meraklıdırlar. Bebeklerinizin sevebileceği ve ek gıdanın temelini atabileceğiniz birbirinden lezzetli 6 aylık bebek ek gıda tarifleri haberimizde.
6 aylık bebek ek gıda tarifleri
Elma püresi
Malzemeler
1 adet küçük elma ayıklanıp, çekirdekleri alınmış küp doğranmış
Yapılışı
Elma cam rende de güzelce rendelenir. Suyuyla birlikte bir kaseye alınır ve iyice karıştırılır.
Elma ve havuç püresi
Malzemeler
1 adet küçük havuç veya pancar ayıklanmış küp doğranmış
1 adet küçük elma ayıklanıp, çekirdekleri alınmış küp doğranmış
1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yapılışı
Havuç ve yulafı 1 çay bardağı kadar su ile pişirilir. Püre haline getirip soğumaya bırakın. Oda ısısına düştüğünde içine cam rendede rendelenmiş elma ile iyice karıştırılır.
Not: Daha önceden bebeğe yoğurt denenmiş ise 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir karışıma.
Meyveli yulaf maması
Malzemeler
1 orta boy elma veya armut
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm (sıcak suda önceden ıslatılmış)
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı doğal ev yoğurdu (isteğe bağlı)
Yapılışı
Su, yulaf ezmesi ve kuru üzüm ile birlikte çok kısık ateşte yulaflar yumuşayana kadar pişirilir. Elma veya armut soyulur, cam rendeden geçirilerek püre haline getirilir. Yulaflı karışım ılıyınca, blender dan geçirilir. Soğuyunca, rendelenmiş elma veya armut ile birlikte yoğurda ilave edilir.
Patates ve brokoli yemeği
Malzemeler
1 küçük patates (soyulmuş doğranmış)
1 küçük kâse (1 avuç içi) karnabahar veya brokoli
1 küçük havucun yarısı (soyulmuş doğranmış)
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
1-1,5 su bardağı su
1 ev yapımı et suyu bulyon (veya et suyu)
Yapılışı
Patates, havuç, brokoli veya karnabahar buharda pişirilir. Buharda pişirme ihtimaliniz yoksa az miktarda su ile tüm malzeme haşlanır. Sebzeler iyice piştiğinde sızma zeytinyağı ilave edilir. Çatal ile iyice ezilir. Tek öğünde yedirilir.
Sebzeli çorba
Malzemeler
1 adet küçük boy sakız kabak
1 adet küçük boy patates
Yarım küçük enginar
1 tatlı kaşığı natürel sızma zeytinyağı
2 su bardağı su
Yapılışı
Tüm malzeme iyice yıkanır. Kabağın ve patatesin dış kısmı soyulur küp küp doğranır. Enginar soyulmuş aldıysanız sadece yıkamanız ve ince ince doğramanız yeterli. Tüm malzeme 2 bardak su ile birlikte ufak bir tencereye koyularak orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınan çorba posası kalmayacak şekilde ezilerek süzgeçten geçirilir. Posanın atılması değil çorbanın içinde kalması gerekmekte. Bu işlemi kısa bir süre blender kullanarak da yapabilirsiniz. Enginar lifli bir gıda olduğundan parçalayabilmek için blender kullanmak gerekebilir. Sert olarak bebeğin ağzına gelmeyecek şekilde ezilmesi gerekir. Ancak blenderı çorbayı tamamen pürüzsüz yapacak şekilde uzun süre kullanmak yerine kısa süre kullanınız. Son olarak çorbaya naturel sızma zeytinyağını ekleyin. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
- Çocuklarda hırıltı neden olur? Hırtıltıyı gideren tarif
- Bebeklerde kulak tıkanıklığı neden olur? Belirtiler, tedavi yöntemi
- Yenidoğan fotoğraf çekimi nasıl yapılır? Yenidoğan fotoğraf çekimi ne zaman yapılır?
- Diş buğdayı nedir? Diş buğdayı neden yapılır?
- Bebeklerde süt alerjisi neden olur, nasıl anlaşılır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir?