Türkiye (Son Dakika) Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin öldü

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin öldü

Paylaş
Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: 10 öğrenci, 1 çocuk, 1 yetişkin öldü

Adana'nın Aladağ ilçesindeki Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda çıkan yangın faciaya dönüştü. Yurtta kalan 31 kız öğrenciden 10'u ve 1 çocuk ile 1 yetişkin yanarak öldü. Yangının elektrik kontağından çıkmış olma ihtimali var

Adana’nın Aladağ İlçesi’nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 10 kız öğrenci, 1 çocuk ve 1 yetişkin olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda saat 19.30'da yangın çıktı. Alevler büyük bölümü ahşap olan tüm binayı kısa sürede sardı.


Facianın izleri gün ağarınca ortaya çıktı

’KAPI İNCELENMEK İÇİN SÖKÜLDÜ’


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ İlçesi’ndeki 12 kişinin öldüğü yurt yangınıyla ilgili Doğan Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Kaynak, üçüncü kattaki yangın merdiveninin kilitli olmadığını belirterek, bu bilgileri hem Aladağ Cumhuriyet Savcısı, hem de olay yeri inceleme ekiplerinden aldığı bilgilere dayanarak verdiğini söyledi. Üçüncü kattaki yangın merdiveni kapısında ölen herhangi bir çocuk olmadığını söyleyen Kaynak, kapıların sökülmesiyle ilgili olarak da, "Olay yeri inceleme ekipleri, kapıları ısıya ve yangına dayanıklılıklarının tespiti için söktü. Bu kapılar incelenmesi için laboratuvara gönderildi" dedi.

Ümit KOZAN / ADANA, (DHA)

Adana’daki yangında ölen ve yaralanan öğrencilerin isimleri belli oldu


Yangın faciasında yaşamını yitirenler isimleri şöyle:

Sare Betül Genç
Fatma Canatan
Semanur Aydoğdu
Gamze Bagir
Bahtınur Baş
Nurgül Pertlek
Tuğba Aydoğdu
Sümeyye Yetim
Cennet Karataş
Sevim Köylü
İlknur Maden
Zeliha Avcı

Yaralılardan 14 öğrencinin ismi şöyle:

Yasemin Kara (13), Hafize Sultan (12), Seda Topbaş (12), Şule Altun (11), Emine Pertlek (12) Nefize Sarıkaya (14), Elife Deniz, Sema Karataş, Gülcan Nagir Zeynel, Sena Özkan, Zeynep Serdedeniz, Ayşe Genç, Gülsün Çelik ve Veysel Dede. (İHA)




Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edildi.


HALK BÜYÜK PANİK YAŞADI


İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 10 öğrenci, 1 çocuk ile kat görevlisi olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.


ELEKTRİK KONTAĞI OLABİLİR


Adana Milletvekili olan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi.


Yusuf BAŞTUĞ -Çağlar ÖZTÜRK - Uğur SELÇİK/ADANA-DHA


YURTTA 31 ÖĞRENCİ VARDI


Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 54 öğrenci kapasiteli yurtta olay sırasında 31 öğrencinin kaldığını söyledi. İsmet Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı" dedi.


YANGININ ELEKTRİK PANOSUNDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR


Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, yangının ilk belirlemelere göre elektrik panosundan çıktığını söyledi. Binanın ahşapla, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi.

ÇATI YANINCA ÇÖKTÜ


Aladağ İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini, 3’üncü kat ahşap olduğu için yangının büyüdüğünü söyledi. Ahşap katın yanması ile çatının da tamamen çöktüğü belirtildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, itfaiyenin birkaç dakikada müdahale ettiğini, ancak ormanlık bir bölgede bulunan binada bolca ahşap kullanıldığını, yangının bu nedenle kısa sürede büyümüş olabileceğini belirtti.
Yetkililer, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan öğrenci olmadığını bildirdi.

KIZINA ULAŞAMIYOR


Mustafa Avcı isimli bir vatandaş, yurtta kalan kızı Zeliha Avcı’dan haber alamadığını ve hayatından endişe ettiğini söyledi.











2008'DE DE KONYA'DA YURTTA 17 KIZ ÖĞRENCİ ÖLMÜŞTÜ


Konya'nın Taşkent İlçesi'ne bağlı Balcılar Beldesi'nde Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait Boğaziçi Özel Öğrenci Yurdu, 1 Ağustos 2008'de sabaha karşı büyük bir patlamayla çökmüştü. Yurtta yaz tatilinde Kuran Kursu gören kız 6-12 yaş arası öğrencilerden 17'si enkaz altında yaşamını yitirdi, 29'u yaralandı.

Faciaya neden olan patlamaya bahçedeki LPG tankından mutfak ve banyo bölümüne giden borulardaki kaçak nedeniyle binaya dolan gazın, sabah namaza kalkan öğrencilerden birinin elektrik düğmesine basmasıyla infilak etmesi neden olmuştu.

Haberin Devamı