Gündem Adil Serdar Saçan'dan 2 FETÖ iddiası

Adil Serdar Saçan'dan 2 FETÖ iddiası

Paylaş
Adil Serdar Saçan'dan 2 FETÖ iddiası

Bir döneme damga vuran emniyetçi Adil Serdar Saçan, Ergenekon soruşturmasında 16 ay tutuklu kaldı. Bugün FETÖ'yle ilgili konuşan Saçan'ın önemli iddiaları var

Adil Serdar Saçan Türkiye'nin en hareketli yıllarında, 90'larda Organize Suçlar Şube Müdürlüğü yapmış bir polis… Cinayet Masası'nda da 3 yıl çalışmış. Mali Şube'de Müdür Yardımcılığı yapmış. Muş'ta Terörler Mücadele'de görev almış bir emniyetçi. Ergenokon soruşturmasında tutuklanan ve 16 hapiste kalan Adil Serdar Saçan, FETÖ terör örgütüyle ilgili Sözcü'ye flaş açıklamalarda bulundu.

İşte Adil Serdar Saçan'ın Üzeyir Garih cinayeti ve Artvin'de Kılıçdaroğlu'na saldırı olayıyla ilgili söyledikleri:

– Üzeyir Garih cinayetiyle FETÖ'nün bir ilgisi olabilir mi?

Üzeyir Garih cinayetiyle F tipi örgütün ilişkili olduğunu söyleyebilirim. Olay yerinde bulunan bir kadının araştırmasını yaparken, dosya resmi yazıyla bizim şubemiz olan Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden alındı. Olayda kriminal çalışmayı birlikte yürüttüğümüz dönemin Kriminal'den Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Samet Doğan daha sonra bir trafik kazasına kurban gitti. Çok şüpheli bir kazaydı. Cinayeti Yener Yermez isimli bir garibanın üzerine yıkıp aradan sıyrıldılar. O dönemde Emniyet'te bu olaya bakanların büyük çoğunluğu F tipi örgüt mensubuydu. Bu cinayetin mutlaka yeniden ele alınması gerekir.

– CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı da bu kapsamda mı sizce?

Kılıçdaroğlu olayında Fethullahçı Terör Örgütü'nün işbirliği olduğuna yüzde yüz eminim. Bence Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı jandarma ve polislerin FETÖ bağlantıları ve bunların oradaki terör örgütü PKK grubuyla ilişkileri araştırılmalı. Karadeniz Açılım Grubu neden ilk eylemini Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı yapsın? Bana gerçekçi gelmiyor.