AdvertorialÇeşme’nin pahalılığı cennet tatilin bedeli
Sponsorlu

Çeşme’nin pahalılığı cennet tatilin bedeli


Paylaş
Çeşme’nin pahalılığı cennet tatilin bedeli

Tatilinizi planlarken Çeşme’nin sunduğu eşsiz deneyimlerin tadını çıkarın. Fakat bütçenizi de göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldesi Çeşme, son yıllarda artan popülaritesiyle dikkat çekiyor. Ege’nin incisi bu güzel ilçe, sunduğu lüks ve konforla tatilcilerin gözdesi haline gelmiş durumda. Ancak bu yükselen ilgi, bölgedeki yaşam ve tatil maliyetlerini de önemli ölçüde artırmış durumda. Hal öyle ki Çeşmeli Turizm Dernekleri Çeşme ve Alaçatı üzerinde yapılan pahalı algısının yanlış olduğuna dair basın toplantısı bile yapıyor. Peki durum nasıl mı? Bence her bütçeye göre konaklama ve yeme içme olanakları mümkün.

KONAKLAMA ÜCRETLERİ

Çeşme, konaklama seçenekleri açısından oldukça zengin. Lüks otellerden butik pansiyonlara kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Özellikle yaz aylarında, otel fiyatları astronomik seviyelere çıkabiliyor. Sezonun en yoğun dönemlerinde, bir gecelik konaklama ücreti için iyi bir meblağ ödeyebilirsiniz. Bu durum, Çeşme’yi tatil yapmak isteyenler için maliyetli bir seçenek haline getiriyor. Fakat makul fiyatlı pansiyonlar da mevcut.

YEME İÇME FİYATLARI

Çeşme, gastronomi açısından da zengin bir bölge. Birbirinden kaliteli restoran ve kafeler, özellikle deniz kenarında bulunan ünlü balıkçılar yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Bir öğle yemeği veya akşam yemeği için ödenen ücretler, İzmir veya Türkiye’nin diğer şehirlerindeki benzer mekanlarla kıyaslandığında biraz yüksek. Deniz ürünleri ve özel menüler sunan restoranlarda, kişi başı 2 bin 500 lira ve üzerinde bir maliyetle karşılaşmak mümkün. Alaçatı Çarşı’daki balık restoranlarında kişi başı 900 liraya da balık yiyebiliyorsunuz. Hatta çarşı girişinde 10 liraya çay içebilir, 40 liraya bir top dondurma, 100 liraya kumru yiyebilirsiniz. Alaçatı Değirmenlerin altında bulunan birçok seyyar satıcı benzeri yerler, bence Alaçatı’nın dokusuna yakışmasa da gayet uygun fiyatlı ve oldukça kalabalık. Hacımemiş tarafına doğru gittiğiniz de ise durum biraz değişiyor bir top dondurmanın fiyatı 100-150 liraya kadar çıkabiliyor.

Çeşme’nin pahalılığı cennet tatilin bedeli

EMLAK VE KİRALAR

Çeşme’nin emlak piyasası da oldukça hareketli. Yazlık satın almak veya kiralamak ciddi yatırım gerektiriyor. Alaçatı gibi popüler bölgelerde, kiralar ve gayrimenkul fiyatları oldukça yüksek. Sezonun başında uçuk rakamlar ortada dolaşıyor ve sezon başladığında bu fiyatlarda biraz daha gerileme oluyor. Pazarlık ise olmazsa olmaz. Sezonluk ve aylık olarak fiyatlar da değişiyor.

EĞLENCE VE AKTİVİTELER

Çeşme ve Alaçatı, plajları, ünlü kulüpleri, gece hayatı ve festivalleri ile ünlü. Ancak bu aktiviteler de
genellikle yüksek maliyetli. Beach clupların hemen hemen hepsinin ya giriş ücreti var ya da girişte ödediğiniz parayı içeride harcama limiti var. Konforlu bir plaj deneyimi yaşamak istiyorsanız aşağı yukarı kişi başı 2 bin lira civarında bir para ödemeniz gerekiyor. Bu ödediğiniz tutarı içeride harcayabiliyorsunuz. Happy hourları ile ünlü olan popüler plajlarda durum biraz daha farklı olabiliyor. İşin içine ünlü sanatçılar ve localar da girince kişi başı 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. Bazı plajlara önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor fakat içeri alınma garantiniz yok. Şikayet sitelerinde bu sorun oldukça gündemde. Ara ara sosyal medyada da viral oluyor. Hatta geçtiğimiz günlerde benim de şahit olduğum bir hadiseyi sizinle paylaşmak isterim. Aya Yorgi koyunda bulunan Çeşme’nin en eski plajlarından birinde Sosyal Medya platformlarından rezervasyon yapan yaklaşık 20 kişiyi kapıda sıra bekledikten sonra içeri almadı. Kapasitemiz doldu isterseniz localarımızda yer var denilerek sayılı günler için Çeşme’ye tatil için gelen tatilcileri geri çevirdi. Aslında burada konu çok da para değil oraya gelen kitle zaten belli bir meblağı ödemeye hazır geliyor. Önemli olan işletmelerin tatilcilere karşı olan tavırları ve rezervasyon yaptığını zanneden insanlara hiç de kibar olmayan bir üslupla içeri almamaları. Çok nadir de olsa bu tür istenmeyen olaylar yaşanıyor maalesef.

Fakat bunun yanı sıra ücretsiz halk plajları ya da daha düşük ücretli sadece şezlong şemsiye veren plajlar da mevcut. Gece eğlencelerinde ise yelpaze oldukça geniş. Ünlü sanatçıların sahne aldığı gece kulüpleri, DJ performanslı mekanlar, önce yemek yiyebileceğiniz sonra eğlence mekanına dönüşen restoranlar gibi seçenekler mevcut. Ayrıca Çeşme ve Alaçatı’daki kahvaltı bence hiçbir tatil beldesinde yok. Taptaze ve kaliteli ürünlerin bulunduğu kaliteli bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Serpme kahvaltı kültürünün en iyisi bence Çeşme’de. Bunun için de iyi bir araştırma yapıp, işletme yorumlarına bakıp tercihinizi yapabilirsiniz. İyi bir kahvaltının bedeli ise kişi başı ortalama 700 lira civarında fakat aldığınız hizmetin karşılığını tam anlamıyla alıyorsunuz.

Çeşme’nin pahalılığı cennet tatilin bedeli

ULAŞIM OLANAKLARI

Kendi aracınızla gitmiyorsanız Çeşme’de ulaşım da maliyetli olabiliyor. Yazın uçak bileti fiyatları artıyor ve İzmir’den Çeşme’ye ulaşmak için araç kiralama veya transfer hizmetleri maliyet oluşturuyor. Bölgede araç kiralama, taksi kullanımı da yapabilirsiniz. Pahalılığı, bölgenin sunduğu lüks ve konforla doğru orantılı. Tatilciler, geçirecekleri zamanın maliyetli olacağını bilerek plan yapmalı. Ancak bölgenin güzellikleri ve sunduğu olanaklar, çoğu ziyaretçi için bu maliyeti karşılamaya değer kılıyor. Çeşme, lüks ve kaliteli tatil arayanlar için ideal destinasyon olmaya devam ediyor. Tatilinizi planlarken eşsiz deneyimlerin tadını çıkarın, fakat bütçenizi de unutmayın.

İlandır