Hatay’daki gençleri sörfle buluşturuyor
Geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem afeti sonrası, yöredeki gençlerin sosyal yaşama uyum sağlamalarına destek olmak isteyen LC Waikiki, Hatay Sörf Merkezi projesini başlattı. Sporun iyileştirici gücünden faydalanmayı hedefleyen bu özgün sosyal sorumluluk projesi ile ilgili olarak LC Waikiki Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinem Akgül Yılmaz’ın görüşlerini aldık.
*LC Waikiki’nin sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik yaklaşımı nedir?
LC Waikiki olarak, “kurumsal vatandaş” kimliğimizle yaşadığımız dünyaya, çevreye ve topluma karşı önemli sorumluluklar taşıyoruz. Bu kapsamda sosyal sorumluluk projelerimizi her zaman topluma ve ülkeye değer katma amacıyla şekillendirirken her yıl net kârımızın yüzde 15’ini sosyal sorumluluk projelerine, çocukların eğitimine ve ihtiyaç sahibi bireylere ayırarak, topluma değer katmayı amaçlıyoruz. Bu bütçe, Sosyal Yardımlar Departmanımız tarafından yönetilirken yardımlarımız arasında ayni ve nakdi yardımlar, çocukların ve gençlerin eğitimleri gibi birçok kalem bulunuyor. Yardım politikamız kapsamında din, dil, cinsiyet, ırk ayrımı yapmaksızın resmi kurumlar aracılığıyla gelen tüm talepleri karşılamayı amaçlıyoruz.
50’DEN FAZLA SOSYAL MARKET
*LC Waikiki deprem sonrasında topluma fayda sağlayan, yaraları saran hangi çalışmaları yaptı?
6 Şubat depremi hepimizi derinden yaraladı. Bu doğrultuda bölge halkının yanında olmak için hızlı bir şekilde koordine olduk. “Türkiye Tek Yürek” bağış kampanyasında 200 milyon TL tutarında yardım taahhüdümüzü, bir yıl içerisinde, nakdi ve ayni olarak, toplam 1 milyar TL’ye çıkardık. Deprem bölgesinin yanı sıra depremzedelerin göç ettiği şehirlerde de giyim ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık. 36 şehirde 50’den fazla sosyal market kurduk. Bölgede 1.4 milyon kişiye ulaşarak, 7 milyonun üzerinde giyim ürünü sevk ettik. Barınma ihtiyaçlarını karşılamak için 1000 konteynır gönderdik. İhtiyaçlar doğrultusunda desteğimizi devam ettiriyoruz.
*Sporun gençler üzerindeki iyileştirici gücü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sporun ve özellikle su sporlarının gençler üzerindeki iyileştirici gücü son derece olumlu etkilere sahip. Düzenli spor yapmak gençlere fiziksel dayanıklılık sağlarken enerjilerini pozitif yönde kullanmalarına yardımcı oluyor. Gençler, spor sayesinde disiplin, sorumluluk ve ekip çalışması gibi sosyal beceriler kazanıyor. Su sporları ise hem bireysel mücadeleyi hem de doğayla uyumu bir araya getiriyor, stresi azaltırken özgüveni artırıyor. Sporun bu iyileştirici gücü, gençlerin daha sağlıklı bir yaşam benimsemelerini, zorluklarla başa çıkma kapasitelerini geliştirmelerini ve hayata daha pozitif bakmalarını sağlamada da önemli bir araç oluyor.
13-16 YAŞ GRUBUNU KAPSIYOR
* Hatay Sörf Merkezi projesi hakkında bilgi verebilir misiniz? Amacı ve hedefi nedir?
Deprem bölgesi için neler yapabileceğimizi planlarken bölgedeki 10-16 yaş grubu gençleri odağına alan projelerin nispeten az olduğunu gördük. Sosyalleşme imkanlarından mahrum kalan gençlere yeni bir motivasyon kazandırmayı amaçlayan Hatay Sörf Merkezi, onlara eğlenebilecekleri ve özgüven kazanabilecekleri yeni bir uğraş alanı oluşturuyor. Gençlerin, eğlenebilecekleri, özgüven kazanabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir alan yaratma fikri, sponsor olma kararımızda etkili oldu. Samandağ’ın dalga sörfü için ideal koşullara sahip olması da bu projeyi çok daha anlamlı hale getirdi ve Hatay Sörf Merkezi’nin ana sponsoru olmaya karar verdik.
Eğitimler 13-16 yaş arasındaki öğrenciler için üç aşamalı bir program şeklinde planlandı. İlk aşamada bin gençle temel sörf eğitimlerine başlarken bu eğitimlerde başarılı ve istekli olan öğrenciler ileri seviyedeki programlara katılarak sörf yeteneklerini geliştirecek. Projenin ilk yılı için bin öğrenci ile çalışmalar yapılırken gelecek yıl 2 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız sadece sörf öğretmek değil. Projenin sürdürülebilir olması için planlamalarımız var. Projeye katılan gençler, sadece bir spor dalında uzmanlaşmakla kalmayacak, aynı zamanda kendi akranlarına liderlik yaparak, eğitmenlik vasıfları kazanarak bölgedeki diğer gençlerin de bu spora ilgi duymasını sağlayacak. Ayrıca, bölgenin dalga sörfü turizmine kazandırılması, ekonomik bir canlılık yaratacak ve bu da projenin uzun vadede finansal sürdürülebilirliğini destekleyecek.
BAŞVURU NEREYE?
Hatay Sörf Merkezi projesine gençler nasıl katılabilirler? Nereye başvurulabilir, seçim kriterleri nelerdir?
Bu sene için 13-16 yaş arasındaki gençlerle sörf çalışmalarına başladık fakat önümüzdeki dönemde başka programlar da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Programa katılan gençlerin 10-16 yaş grubunda olmaları yeterli oluyor. Başvurular ise www.hataysorfmerkezi.com adresinden yapılabiliyor.
İlandır