AdvertorialHerbalife, kadın ve genç girişimcilerle doğrudan satış sektörünün büyümesine destek oluyor
Sponsorlu

Herbalife, kadın ve genç girişimcilerle doğrudan satış sektörünün büyümesine destek oluyor


Paylaş
Herbalife, kadın ve genç girişimcilerle doğrudan satış sektörünün büyümesine destek oluyor

Ekonomiye ve girişimcilik ekosistemine sunduğu katkının bilinciyle hareket eden Herbalife, beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi için yaptığı çalışmaların yanı sıra liderlik ve girişimcilik gibi kişisel gelişim konularında verdiği eğitimlerle distribütörlerinin girişimcilik yolunda ilerlemelerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Doğrudan satış sektöründeki 25’inci yılını geride bırakan Herbalife Türkiye, geniş distribütör ağı ile her geçen gün büyümeye ve genç girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Amaçlarının, 2024 yılında toplam distribütör sayısını artırarak kadın girişimci oranını daha da yukarılara taşımak olduğunu belirten Herbalife Türkiye Genel Müdürü Naime Yalçın ile şirketin girişimcilik destekleri hakkında konuştuk.

1. Markanızın kuruluş hikayesini öğrenebilir miyiz?

Herbalife International’a bağlı bir şirket olarak Türkiye’deki faaliyetlerimize Mart 1998’de başladık. Doğrudan satış sektöründeki 25’inci yılını geride bırakırken, müşterilerimize distribütör ağımızla ulaşıyoruz. Bağımsız distribütörlerimizin sunduğu doğrudan iletişime dayalı kişiye özel deneyim, amacımızı gerçekleştirmemiz açısından kritik önem taşıyor. Ürün satışından çok daha fazlasını ifade eden bu deneyim, müşterilerimize değişmek için ihtiyaç duydukları motivasyonu ve kişisel desteği sunuyor. Buna 'distribütör farkı' diyoruz. Her geçen gün büyüyen ve istihdam yaratan bir marka olarak, distribütörlerimizin ve çalışanlarımızın potansiyelini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Herbalife, Türkiye'deki büyümesini sürdürerek daha fazla insana ulaşmayı ve dengeli beslenme alışkanlıklarını benimsemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Herbalife olarak, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de 100 binden fazla distribütör ağımızla sektörün merkezinde yer alıyoruz. Benimsediğimiz kapsayıcı ve esnek iş modelimizle; çalışma hayatına yeni adım atan veya doğrudan satış alanında kariyerini sürdürmek isteyenlere fırsat yaratıyoruz. Özellikle kadın girişimciler, Herbalife Türkiye ailesinin önemli bir parçası çünkü distribütörlerimizin yaklaşık yüzde 55’i kadınlardan oluşuyor. Herbalife Türkiye olarak, kadınların her aşamasında aktif rol üstlendiği bir toplumun daha hızlı gelişeceğine inanıyor, bu bağlamda daha çok kadın girişimciye ulaşmayı öncelikli hedeflerimiz arasında tutuyoruz.

2. Herbalife’ın kurumsal vizyonunda genç girişimciler ve kadınlar nasıl bir rol oynuyor?

Herbalife olarak, kadınların ve genç girişimcilerin iş hayatında ve toplumda güçlü birer lider olarak yer almalarını sağlamak için kararlılıkla çalışıyoruz. Kurumsal vizyonumuz, kadınların girişimcilik yolculuklarında başarılı olmalarını desteklemek ve onlara ilham vermek üzerinden oluşuyor. Kadınlara ve genç girişimcilere özel olarak sunduğumuz çeşitli programlar ve fırsatlar sayesinde, onların kariyer gelişimlerini aktif bir şekilde destekliyoruz. Kadınların liderlik rollerine yükselmelerini teşvik etmek amacıyla, kapsamlı eğitim ve mentorluk programları düzenliyoruz. Bu programlar, iş dünyasında başarılarını artırmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, kadınların liderlik potansiyellerini geliştirmeleri için kaynaklar ve destek ağları oluşturuyoruz. Bu ağlar, onlara hem profesyonel hem de kişisel gelişimlerinde rehberlik ediyor. Herbalife olarak, kadınların ve genç girişimcilerin güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Onların başarı hikayeleri, bizim en büyük ilham kaynağımız.

3. Başarı öyküleri paylaşabilir misiniz?

Herbalife, bünyesinde çok çeşitli başarı hikayeleri barındıran bir marka. Örneğin; bir anne olarak çocuklarının eğitimine devam etmesi için gelir arayışında olan ev hanımı bir kadının Herbalife ile tanıştıktan sonra kendi ekonomik özgürlüğünü eline alması ve bu sayede hem kendi hem de ailesinin hayatında olan büyük değişikliklerden bahsedebiliriz. Özellikle kadınlarımız Herbalife iş fırsatını değerlendirdikten sonra, vermiş olduğumuz başlıca eğitimler ile hem kendini geliştiriyor hem de çevresinde benzer arayışta olan kadınlara destek olabiliyor. Bunun yanı sıra, öğrenciyken harçlığa ihtiyacı olduğu için çeşitli yerlerde yarı zamanlı çalışan gençler de, Herbalife iş fırsatıyla tanıştıktan sonra ürünleri kullanırken çevresine de tavsiye ederek hem okuyup hem de kendi işini inşa etme fırsatını yakalayabiliyor.

4. Bu konuyla ilgili 2024 yılı hedefleriniz neler?

Doğrudan satış sektörü; fırsat eşitliği, sunduğu imkanlar, esnek çalışma koşulları ve kendi işine sahip olma özgürlüğü gibi faktörlerle dünyada giderek daha çok tercih edilmeye başlandı. Her yıl çift haneli büyüme rakamlarına ulaşan sektörün, 2030 yılına kadar büyüyerek devam edeceğini öngörüyoruz. 2030 yılı itibarıyla ise sektörde 10 milyon doğrudan satıcı olacağını düşünüyoruz. Türkiye'deki genç nüfusun büyük bir kısmının da kendi işini kurma tutkusunun farkındayız. Genç girişimciler kendi işinin sahibi olmayı, çalışma saatlerini kendi ayarlamayı çok önemsiyor. Bu nedenle, Herbalife’ın çalışma biçimine de uyum sağlayan genç girişimcileri kendi bünyemize daha çok dahil etmek istiyoruz. Onlar için özel bir yol haritası çizerek geleceğin mikro girişimcilerini yaratmayı hedefliyoruz.

 

İlandır