Advertorialİleri dönüşümle eğitimde fark yaratan adım
Sponsorlu

İleri dönüşümle eğitimde fark yaratan adım


Paylaş
İleri dönüşümle eğitimde fark yaratan adım

Akbank, Türkiye ve Avrupa’nın en büyük ileri dönüşüm projelerinden birine imza atıyor.

‘Sürdürülebilirlik insan için’ vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Akbank, renovasyon sürecinde olan genel müdürlük binasında işlevini tamamlayan mobilyalarını ileri dönüşüm tekniği ile okul eşyalarına dönüştürüyor. ‘Dönüşümde Gelecek Var’ projesi ile Akbanklıların işlevini tamamlayan ofis mobilyaları yeniden hayat buluyor.İleri dönüşümle eğitimde fark yaratan adım
360 İLKÖĞRETİM OKULU İÇİN MOBİLYA

Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir ileri dönüşüm atölyesi kuran Akbank, lise öğrencileri ile öğretmenlerinin liderliğinde sürdürülebilir mobilya üretimi yapıyor. Bu kapsamda sınıf ve kütüphane kullanımı için ileri dönüştürülen mobilyalar, deprem bölgesindeki anaokulu çocukları için okul malzemesi oluyor, öğrencilere daha iyi eğitim olanakları sağlanmasına hizmet ediyor. ‘Dönüşümde Gelecek Var’ projesinin ilk aşamasında ileri dönüştürülen yaklaşık 5 bin 300 okul mobilyası Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen bölgedeki 360 ilköğretim okuluna dağıtıldı. Akbank ileri dönüşüm ile toplamda 10 bine yakın mobilya üretilerek 650 okulda 290 bin öğrenciye ulaşılmasını hedefliyor.

İleri dönüşümle eğitimde fark yaratan adım

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE KAPSAYICI BAKIŞ

Bu projenin insan odaklı sürdürülebilirlik stratejilerinin bir yansıması olduğunu belirten Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, “Akbank olarak sürdürülebilirliğe bütünsel bir bakış açımız var. Sürdürülebilirliğin çevre için olduğu kadar insan için de olduğuna inanıyoruz. Sürdürülebilirliğin sosyal boyutunu dört ana başlıkla kapsıyoruz; eğitim, gönüllülük, kültür ve sanat ve girişimcilik… Sosyal etkisini ölçtüğümüz, her sene hedefler koyduğumuz, yıllardır sürdürdüğümüz projelerimiz var” dedi.

ÇOK BOYUTLU FAYDA YARATIYORUZ

“Sürdürülebilirlikte farkındalık döneminin bittiğini artık fayda yaratma, harekete geçme zamanının geldiğini düşünüyoruz” diyen Alakoç, şunları dile getirdi: “Toplumsal faydayı sürdürülebilir kılmak, davranış değişikliği sağlamak için yaratılan faydayı daha iyi anlatmamız gerekiyor. Akbank Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 2 yıl önce başlayan mimari dönüşüm projesini de bu doğrultuda sürdürülebilirlik vizyonumuzla uyumlu ve insana fayda sağlayacak şekilde tasarladık. İşlevini tamamlayan ofis mobilyalarımız ile Türkiye ve Avrupa’nın alanında en büyük ve kapsamlı ileri dönüşüm projelerinden birini başlattık. Dönüşümde Gelecek Projesi kapsamında da 31 TIR demonte malzemeyi İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilettik. Oraya bir atölye kurduk. Bu atölyede ofisteki işlevini tamamlayan mobilyalar dolap, çekmece, masa, sandalye, kütüphane oluyor.”

KURUMLARA ÇAĞRI

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, Türkiye’de ilk kez bu boyutta yapılan ileri dönüşüm projesinin yaygınlaşmasını diliyor. Alakoç, “Bu projeyle ileri dönüşümün çevresel ve ekonomik olduğu kadar sosyal gelişim için de taşıdığı değeri görünür kılıyoruz. Akbank’ın öncü olduğu bu alanda örneklerin çoğalmasını ve güçlü bir fayda ve etki yaratılmasını diliyoruz. Bireylerden önce kurumlara bu alanda önemli sorumluluklar düşüyor. Herkesi fayda yaratmaya çağırıyoruz” diyor. Dönüşümde Gelecek Var projesi, yarattığı toplumsal etkinin yanı sıra kaynakların verimli kullanımını da teşvik ediyor. Bu proje ile şimdiye dek 486 varil petrol kullanımı ve 3.5 milyon litre su tüketimi önlenirken 209 ton karbondioksit salınımının önüne geçildi.

SANAT, BİLİM VE TEKNOLOJİYLE BULUŞMA

160 bin üniversite öğrencisine yetkinliklerini geliştirmek için eğitim programları sundukları Akbank Gençlik Akademisi’ne de dikkat çeken Alakoç, şöyle devam etti: “30’uncu yılını kutlayan ve her yıl 700’den fazla etkinlik yaptığımız Akbank Sanat; girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan inovasyon merkezimiz Akbank LAB ve şirket içi girişimciliği destekleyen Akbank+; bine yakın çalışanımızın pek çok sosyal sorumluluk projesine katıldığı Akbanklı gönüllüler ve 9 yıldır gençleri gönüllülüğe teşvik eden Şehrin İyi Hali, sürdürülebilirlik projelerimizin başta gelenleri… Ayrıca deprem bölgesinde Akbank Sanat, Akbank Gençlik Akademisi ve TOG ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ve gençleri sanatla, bilimle, teknolojiyle buluşturduğumuz Güzel Yarınlar Hareketi var. Proje başlangıcından itibaren Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep ve Malatya’daki gençlerle buluştuk, her ilde 2 ay kalan mobil eğitim merkezimizle şimdiye kadar 5 ilde 8 bin 600’den fazla gence ulaştık, hedefimiz bu sayıyı 10 bine taşımak.”

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FAALİYETLER

Sürdürülebilirlik projeleriyle çok boyutlu fayda yarattıklarını vurgulayan Alakoç, “Geleceğin mimarı olarak gördüğümüz gençlerin yeni nesil yetenekler kazanmaları, gönüllülük ile yaşamda aktif rol almaları ve finansal sağlıklarını korumaları için çalışıyoruz. Bu projemizde de gençlere hem ileri dönüşüm alanında teknik ve pratik bilgiler öğretiyor, hem de ilk iş deneyimlerini kazanmalarını hedefliyoruz” dedi. Proje kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin depremden yıkılan atölyesini yeniden kuran Akbank’ın gençlerin hem eğitimine hem de mesleki gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Alakoç, şöyle devam etti: “Ürettikleri mobilyaları depremden etkilenen bölgedeki ana okullarına kendi elleriyle teslim eden gençler, bu projede yer almanın kendilerini duygusal olarak da çok etkilediklerini belirtiyor. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölüm Şefi Adem Akkar ‘Öğrencilerimiz depremde zarar gören okullara dağıtım yaparken çok etkilendiler, anasınıfı çocuklarının sevinci onlara adeta terapi oldu, böyle faydalı bir projede görev almaktan çok mutlu oldular’ diyor.”

İlandır