AdvertorialSörfün başkenti!
Sponsorlu

Sörfün başkenti!


Paylaş
Sörfün başkenti!

Yılın 12 ayı boyunca kesilmeyen rüzgarı, sığ ve kumluk denizi ile Alaçatı, sörfün başkenti özelliğini çoktan hak ediyor. Bu adrenalin dolu sporun ustalarından biri de bugüne kadar yüzlerde öğrenci yetiştiren Barış Devir.

Yıllardır popülaritesinden bir şey kaybetmeyen Alaçatı, önce çıkan gece hayatı ve gastronomi noktalarından daha çok ilgi gören bir rüzgara sahip! Bu yüzden de sörf sevenlerin 4 mevsim boyunca ugrak noktaların birş halinde. Outdoor sporları ve sörf denince de akla gelen ilk isimlerden biridir Barış Devir. Nadir bulunan deniz manzaralı Dev Studio isminde bir spor salonuna sahip olan ödüllü ünlü sporcu ile keyfli bir sohbet gerçekleştirdik. Üstelik beni bile sörf yapmaya başlatarak bence bugüne kadar ki en büyük başarısına imza attı! 😀

KENDİ KENDİNİN ÖZEL HOCASI

Barış Devir’in ailesi, çocuklarını şehir koşturmacasından ve karmaşasından uzak, doğa ile ve özellikle de denize yakın yerde büyütmek arzusu ile ani bir kararla İstanbul’dan Karaburun’a yerleşmiş. Orada kendileri için yeni bir ortamda yepyeni bir hayat inşa ederlerken, Barış çocukluğundan beri bu inşaatın her aşamasında yer almış ve İzmir’de 24 yaşında ilk açtığı spor stüdyosuna Dev Studio adını vermiş. Hep kendi kendinin özel hocası olmuş Barış. Yaşamının doğal akışı içinde ve özgür ruhu ile voleybol, futbol, yüzme, yelken, sörf, dalma, bisiklet sporlarını erken yaşlarla hayatına dahil etmiş.

BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRDİ

Spor ile içinde her geçen gün artan enerji ve coşkuyu olumlu yönlendirmeyi, yenmeyi ve yenilmeyi, gerektiğinde durup bir daha düşünmeyi, stresle mücadeleyi, sakinleşmeyi, sabrı, plan ve program yapmayı, disiplini, sorumluluk almayı öğrenmiş. Spor hayat ile yaşam bağı olmuş. 2003-2010 yıllara arasında Alaçatı’da rüzgar sörfü eğitmenliği ve yöneticilik yapan Barış Devir, bu süreçte her yaştan yüzlerce kişiyi rüzgar sörfü ile tanıştırmış. Sezonluk, geçici bir hevesin ötesine geçirerek bir sonraki adımları öğrenmeleri için teşvik etmiş onları. Rüzgar sörfü alanında birçok başarılı sporcu yetiştirmiş, farklı disiplinlerden olan sporculara ise güç ve dayanıklılık antrenmanları yaptırmış.

Sörfün başkenti

BİREYSEL SPOR VE YAŞAM KOÇU

2010 yılında hayatına farklı bir yön vermeye karar vermiş Barış; global dünyada yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlayan bireysel spor ve yaşam koçluğu üzerine eğitimini yoğunlaştırmış. Klasik, sadece makineye bağlı ve genele yönelik antrenman disiplini yerine, kişiye özel, kişinin anatomisine ve hedeflerine uygun, bireysel motivasyonu yüksek tutan antrenman sistemini halen stüdyolarında başarı ile uyguluyor. Onunla çalışmanın ilk şartı emeğe saygı. Tümüyle bilgiye, araştırmaya, gelişmeleri takibe, kişiyi doğru analize yönelik bu sistemi yaygınlaştırarak daha çok insanın sağlıklı ve formda kalmasını, sporu ekstra aktivite olarak değil de günlük yaşamlarına keyifle dahil etmelerini hedefliyor.

GELİŞLEMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kendini geliştirmek ve öğrencilerine farklı bakış açıları kazandırabilmek için yurt dışında düzenlenen profesyonel katılımcıların kabul edildiği ve yeniliklerin sunulduğu spor fuarlarını ziyaret ediyor. Birçok maraton, ultramaraton, ironman ve ekstrem yarışları başarıyla bitirmiş ve hala yarışmaya devam ediyor. Halen yıl boyunca İzmir Alsancak ve Alaçatı’daki stüdyolarında uzman ekibi ile bireysel spor ve yaşam koçluğu eğitimi veriyor, sportif etkinlik organizasyonları ile fitness ve doğa kampları düzenliyor. Bu yoğun temposunda hazır onu yakalamışken merak edilen soruları sizler için sordum…

Sörfe kaç yaşında başlanır?

Her yaşta rüzgar sörfü eğitimi alabilirsiniz. Yüzme bildikten sonra 5 yaşından itibaren herkes rüzgar sörfü/windsurf deneyimi yaşayabilir. Başlangıç eğitimini aldıktan sonra hem hobi hem de spor olarak rüzgar sörfüne devam edebilirsiniz.

Rüzgar sörfünü bu kadar özel kılan nedir?

Rüzgar sörfü hem su sporu hem de doğa sporu olarak özgürlük adrenalin ve macera duygularını fazlasıyla yaşatan nadir aktivitelerdendir. Doğayla iç içe herhangi bir katı yakıt kullanmadan denizin üzerinde 50-60 km hızlarla ulaşmak insana hem kendini iyi hissettiren hem de tüm vücudunu sistematik bir şekilde çalıştıran bir spordur.

ALAÇATI’DA 12 AY RÜZGAR VAR

Alaçatı’da neden bu kadar yoğunlaştı?

Yılın 12 ayı rüzgarlı olmasının yanında Alaçatı’nın denizi sığ ve kumluk. Güvenli bir koy olmasının yanı sıra rüzgar karadan estiği için denizin az dalgalı olması, öğrenmeyi ve suda kaymayı kolaylaştırıyor. Son 20 yılda Alaçatı’da rüzgar sörfünün popülaritesinin artması hem tesisleşme hem de ekipman kalitesinin artmasıyla çok kolay öğrenilebilen bir spor olmasını sağlanmıştır.

Öğrenmek için ne kadar süre ayırmalıyız?

Temel eğitimi almanız için 2-3 günlük bir eğitim programına katılmanız yeterli olur. Sonra geliştirmek için bol bol pratiğe ihtiyacınız olacak. Ama hem çok keyif alıp hem de çok kalori yakacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

 

 İlandır