Türkiye İş Bankası 100. Yılında Olimpiyat sporcularımızın yanında
Türkiye İş Bankası, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan sporcularımızı destekleyerek daha büyük başarılar elde etmelerine katkı sunmak, daha fazla gencin bu yola çıkmasını teşvik etmek amacıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) resmi destekçisi oldu.
Türkiye İş Bankası ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin güç birliği ile milli sporcularımızın 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlanmalarına destek olunması, çocuklara spor alışkanlığı kazandırılması, onların küçük yaşlarda olimpik değerlerle buluşturulması, daha fazla gencimizin olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmesi ve başarılarımızın artırılması hedefleniyor.
26 Temmuz – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları 32 spor dalında, 35 yarışma tesisinde, yaklaşık 10.500 sporcunun katılımıyla düzenlenecek. Olimpik Programda yer alan sabit 28 spor dalına ek olarak, break dans, dalga sörfü, kaykay ve spor tırmanış gibi dallar da yer alacak. Türkiye İş Bankası TMOK ile yapılan işbirliği kapsamında milli sporcularımız İbrahim Çolak, Necati Er, Nisanur Erbil, Merve Tuncel, Mert Şişmanlar ve Evin Demirhan’ı destekliyor. Sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak için hazırlanıyorlar.
İlkler yaşanacak
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, cinsiyet eşitliği konusunda dönüm noktası olacak. Olimpiyat tarihinde ilk kez kadın sporcuların sayısı, erkek sporcularla aynı olacak. Olimpiyat programındaki tüm branşlarda kadınlar da yarışacak. Bazı branşlarda karma takımlar mücadele edecek.
2024 Oyunları küresel iklim krizi konusunda da tarihe geçecek. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyunların, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve karbon ayak izinin azaltılmasıyla ilgili 2030 ve 2053 hedefleriyle uyumlu olmasına büyük önem veriyor. Ormanlar ve okyanusların korunmasına yönelik projelerin desteklenmesinin planlandığı Paris 2024 Olimpiyatları, hedeflere ulaşılması halinde modern tarihin iklim pozitif ilk olimpiyatı olacak. Ayrıca, kadın ve erkek sporcuların eşit katılımla yarışacak olmasıyla toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da olimpiyat tarihinde ilk olma özelliği taşıyacak.
Olimpiyat ruhunu yaygınlaştıracağız
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile beraber yürüyeceğimiz bu yolculukta hepimizi gururlandıracak, sevindirecek başarılara birlikte imza atacağız. Bu başarılar, sadece skorla veya madalyayla ölçülmeyecek. Çünkü biz gençlerimizin yeniden hayal kurabilmesi, gençlerimize örnek olacak yeni rol modeller yetişmesi için bu yola çıkıyoruz.” dedi.
Olimpiyatlara katılmanın başlı başına ciddi bir çalışma ve disiplin gerektirdiğine dikkat çeken Aran “Dünyada aynı zamanda barışın, dayanışmanın, kardeşliğin sembolü olan olimpiyatlara neden ülkemizi temsil eden daha fazla sporcumuz katılmasın? Neden daha çok gencimiz yarışmasın? Ne kadar çok gencimizi, çocuğumuzu küçük yaştan itibaren sporla buluşturursak eminim ki gizli kalmış pek çok yeteneğin açığa çıkmasına ve belki de onları olimpiyatlara kadar götürecek bir maratona başlamalarına vesile olacağız. Biz de işte tam bu sebepten ötürü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile böyle bir iş birliğine gittik. Olimpiyat ruhu ile İş Bankası’nın çalışma ruhunun birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.
İş Bankası’nın 100. Yılında Olimpiyat heyecanını yaşayacağız
Olimpiyatların, Türkiye ve İş Bankası açısından ise ayrıca bir önemi bulunduğunun altını çizen Aran “Ülkemizin dâhil olduğu ilk olimpiyat oyunları, Paris 1924’tü. Aynı zamanda Bankamızın da kurulduğu yıl olan 1924’ten bir asır sonra 100. yaşımıza denk gelen 2024’te hem yeni yaşımızın hem de olimpiyatların heyecanını bir arada yaşamaktan mutluluk duyacağız ” dedi.
İlk olimpiyat şampiyonu İş Bankası çalışanı
1936’da Berlin Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türkiye’nin ilk olimpiyat şampiyonu olan Yaşar Erkan, 1928 Amsterdam Olimpiyatları ve 1936 Berlin Olimpiyatları’nda çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban ile 1948’de Londra Olimpiyatları’nda, 1949’da Avrupa’da ve 1951’de dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu aynı zamanda Türkiye İş Bankası’nın çalışanlarıydı.
Sürdürülebilir başarıya ancak sinerjiyle ulaşabiliriz
Yüz yılı aşkın geçmişiyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin tamamı gönüllülerden oluşan, kâr amacı gütmeyen toplum yararına çalışan bir STK olduğunu vurgulayan TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener “İş Bankası’nın Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milli bankası olması gibi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi de ülkemizin olimpik hareket içerisindeki ilk ve tek milli kuruluşudur. Ülkemizin sporda sürdürülebilir başarıya ancak sporun tüm aktörlerinin birlikte yaratacakları sinerjiyle ulaşacağına inanıyoruz. Paydaşlarımızla yaratılan değerleri, sosyal sorumluluk projeleri vasıtasıyla gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla İş Bankası’nın desteğini çok önemsiyor ve değerli buluyorum" dedi.
İlandır