Siyaset Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı
Paylaş
Ahmet Altan ve Mehmet Altan gözaltına alındı

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan FETÖ soruşturması kapsamında bu sabah Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı

2015 yılında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Çetin Altan'ın oğulları olan Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan FETÖ soruşturması kapsamında bu sabah gözaltına alındı. Altan kardeşlerin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 1 GÜN ÖNCE YAYINLANDI
Ahmet ve Mehmet Altan'ın, darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz'da, Can Erzincan TV'de yayınlanan ve Nazlı Ilıcak ile Mehmet Altan'ın birlikte sunduğu programdaki ifadeleri nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi. Can Erzincan TV, darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılar medya kuruluşlarından biriydi.



NAZLI ILICAK’IN DA İFADESİ ALINACAK

Soruşturma kapsamında programdaki ifadeler sebebiyle Nazlı Ilıcak’ın da ifadesinin alınacağı bildirildi. DHA-İHA-AA

İŞTE SAVCININ GÖZALTI TALİMATI GEREKÇESİ

Altan'ların gözaltına alınması talimatını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay verdi. Savcılığın gözaltı talimatını içeren yazısında, Youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın bu programda, "darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları" ileri sürüldü.

'BİR GÜN ÖNCESİNDEN BİLMELERİ MÜMKÜN DEĞİL'
Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanını tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri öne sürüldü. Darbe girişimini, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı iddia edilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan "bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri" iddialarına yer verildi.

AİLEDEN İLK AÇIKLAMA

Gözaltılardan sonra Ahmet Altan'ın kızı Sanem Altan Twitter üzerinden bir açılama yaptı. Sanem Altan'ın açıklaması şöyle: "Ne yazacağım diye merak edenlere;demokrasi yolunda böyle şeylere şaşırmak üzülmek Altan geni için pek mümkün değil,her türlü haksız olsa da!"

Ahmet Altan kimdir?

Gazeteci-yazar ve romancı kimliğiyle bilinen 66 yaşındaki Ahmet Altan 2007 yılında yayın hayatına başlayan Taraf gazetesinin kurucularından biriydi. Taraf gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlenen Altan, aynı gazetede köşe yazılarıda kaleme almıştı. Ahmet Altan Aralık 2012'de Taraf gazetesindeki görevinden istifa etmişti.

Taraf gazetesi 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL ilanının ardından yayınlanan kanun hükmünde kararname ile kapatılmıştı.

Mehmet Altan kimdir?

Akademisye, gazetci ve yazar Prof. Dr. Mehmet Altan (63) Türkiye'de liberal düşüncenin önemli temsilcilerinden biri olarak kabul ediliyor. Altan Halen İstanbul Üniversitesi'nde İktisat Politikaları Ana Bilim Dalı profesörü olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı