Gündem Ankara Güvenpark'ta hareketli gece

Ankara Güvenpark'ta hareketli gece

Paylaş
Ankara Güvenpark'ta hareketli gece

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş açıklamasının ardından Ankara'daki Güvenpark'ta gece saatlerinde parkın önünde bariyer taşıyan kamyonlar ve kaldırıma indirilmiş bariyerler görüntülendi. Park civarındaki bariyerler yaklaşık bir saatlik bir sürenin ardından tekrar toplanarak götürüldü. Sabah saatlerinde de Güvenpark güvenlik araması için polis tarafından kapatıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösteren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 11.00'de Güvenpark'tan Berberoğlu'nun tutuklu bulunduğu İstanbul Maltepe Cezaevi'ne yürüyeceğini açıklamıştı. Güvenpark güvenlik araması için polis tarafından kapatıldı.

'Harekatımızın adı: Adalet.' diyen Kılıçdaroğlu, 'Kimse gelmese de ben tek başıma yürüyüceğim. Ben bu ülkeyi seven biri olarak, sadece bu ülkede adaleti getirmek için yürüyeceğim. Bizi daha ciddi sorunlar bekliyor.' demişti.


KAMYONLARLA GETİRİLDİ


Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinden sonra gece saatlerinde Güvenpark'a, üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı kamyonlarla bariyerlerin getirildiği görüldü.

Kamyonlarla getirilen bariyerler, parkın içine ve parkın önündeki kaldırıma taşındı.

BARİYERLER TOPLATILDI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından İstanbul’a ’Adalet yürüyüşü’ başlatacağını açıkladığı Ankara Güven Park’a, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 kamyonla bariyerler getirildi. Bir kamyondan indirilip açılan bariyerler, kısa süre sonra toplatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 4 kamyon ile saat 00.15 sıralarında Güvenpark’a bariyerler getirildi. Az sayıda polisin görevlendirildiği parkta kamyonlardan birindeki bariyerler indirilerek park çevresine konuldu. Diğer 3 kamyondaki bariyerler bekletilirken, yaklaşık yarım saat süren belirsizliğin ardından park çevresine açılan bariyerler tekrar toplatıldı. Bariyerler yeniden kamyona yüklendi. Az sayıda bariyer parkta kalırken, belediyeye ait 4 araç da bölgeden uzaklaştı.


KILIÇDAROĞLU, YASAKLANIRSA NE OLACAK SORUSUNA NE DEMİŞTİ?


Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ekranlarındaki "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın 'Yasaklanırsa ne olacak?' sorusuna bu cevabı vermişti;

"Gelenler asla provokasyonlara teslim olmayacaklar. Yürüyeceğiz. Adalet için yürüyeceğiz. Sırtı kalınlar için yürümüyoruz. Onlar için, hakim savcı, hapishane yok. Onların dayıları var, biz garibanlar için yürüyoruz. Yasaklasınlar. Daha da büyürler. Tüm dünya rezaleti görür.

Bir ülkenin ana muhalefet başkanı yürüyorsa o haberdir. Ha Türkiye'de olmayabilir. Önemli olan benim haklılığım. Ben haklıysam önümde hiçbir engel yoktur. Ben haklıyım."


MİLLETVEKİLİ ERDOĞDU'DAN TWEET


CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Twitter'dan "Güvenpark'a bariyerler getirilmiş... Amaç güvenlik sağlamaksa ne güzel... Eğer bizi engellemeyi düşünüyorsanız... Bilin biz yürüyeceğiz..." açıklamasında bulundu.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GÜVENPARK'TA


​CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile İzmir milletvekili Musa Çam, Güvenpark'a gitti.




Enis Berberoğlu tutuklandı


Kemal Kılıçdaroğlu: Yarın demokrasi yürüyüşümüzü başlatacağız


CHP'lilerden Enis Berberoğlu’na destek nöbeti