Anne adayları çilekten uzak durmalı mı?
Anne adayları, hamilelik sürecinde tüketilmesi veya tüketilmemesi gereken besinlerin neler olduğunu merak ediyor. Mevsiminde olan besinlerden biri de çilektir. İçeriğindeki yüksek likopen proteini bazı kişileri olumsuz etkileyebilir. Çileğin içerisinde bulunan likopen, bağışıklık sisteminde yer alan proteinleri olumsuz etkileyebilir. Bu durum da alerjik problemlerin çıkmasına neden olur. Anne adaylarında yaşanan hormonal değişimler nedeniyle alerji sorunuyla karşılaşma riski yüksek olabilir.
Esilay Kaya - Posta.com.tr / Uzmanlara göre bahar aylarındaki hamilelik sürecinde kontrollü bir şekilde çilek tüketebilirsiniz. Ancak öncelikli olarak alerji testine yer verilmesi, annelerin iç rahatlığı için gerekli olabilir. Test sonucunda annelerin likopene olan hassasiyetine bağlı olarak çilek tüketilebilir. Güçlü bir C vitamini kaynağı olan çilek, anne adayının yanı sıra bebeğin beyin fonksiyonlarının hızla gelişimine katkı sağlayabilir. İçerisindeki lif kaynağı annelerin bağırsak sistemini düzene sokar. Doğal şeker sayesinde insülin seviyelerinizi dengeleyebilir ve tansiyon problemlerini engeller. Hamilelik döneminde gelişen hassasiyetlere karşı faydalı bir kalkan olacaktır. Üstelik, yoğurtla beraber karıştırıp tükettiğinizde tam bir ara öğün elde edebilirsiniz.
Anne ve bebeğin demir eksikliği yaşamasını önleyebilir. Bağışıklığı güçlendirerek özellikle bu süreçte hastalıklardan korunmanızı önleyebilir. Anne adayları, farklı yiyecekleri birbiriyle karıştırabilir. Ancak çilek tüketirken abur cubur isteği bastırılacaktır. Masallar çocuk gelişimini nasıl etkiliyor? Hayal dünyası için adeta bir nimet