Elizan isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Elizan ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?
Elizan ismini tercih eden ebeveynler, bu ismin ne anlam geldiği konusunda merak içerisindedir. Kız çocuklarına konulan bu ismin anlamı nedir? Ayrıca bu ismin kız çocuklarına konulmasında herhangi bir sakınca var mıdır? Özellikle İslami açıdan konulup konulmayacağı merak edilen konular içerisindedir. Elizan ismi hakkında merak edilen tüm detayları posta.com.tr okurları için derledik.
Anlam bakımından güzel bir anlama sahip olan Elizan ismi, Arapça kökenli bir isimdir. Bu isim Arapçadan zamanla Türkçeye geçmiştir. Arapçada söylenişi farklı olabilir.
ELİZAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR VE NE ANLAMA GELİR?
Kelime anlamı güzel isimlerin konulması çocukta psikolojik bakımından olumlu sonuçlar meydana getirir. Çocukla alay edilmesine neden olabilecek isimlerin konulması çocuğun psikolojisini olumsuz etkiler. Bu nedenle isim tercihi yaparken, öncelikle anlam önemlidir. İkinci planda ise ismin olumsuz şeyleri çağrıştırmayacak özelliklere sahip olması gerekiyor. Elizan ismi her yönüyle güzel anlamlı bir isimdir. Elizan ismi;
- Uzaktan gelen ezan-ı Muhammediye sesi,
- Ülkesine ışıyan ışık,
- Alev,
Elizan kız isminin özellikleri bu şekildedir.
ELİZAN İSMİ NEREDEN GELİR VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Arapçadan Türkçeye geçen bu isim Kuran-ı Kerim’de geçmiyor. İslami açıdan da herhangi bir mahsuru olmayan bir isimdir. İslami açıdan ateş veya alev isminin konulması doğru değildir. Mecusilerin ateşe tapması nedeniyle doğru değildir. İslam’da herhangi beşerî bir dinin putunun ismi çocuklara verilmez. Elizan ismindeki alev ışık olarak tanımlanıyor. Bu nedenle konulmasında herhangi bir sakınca görülmüyor.
Elizan kız isminin özelliklerini şu şekilde toplayabiliriz;
- Kız ismidir.
- Arapçadan gelmiştir.
- Kuran-ı Kerim’de geçmiyor.
- İslami açıdan herhangi bir mahsuru olmayan bir isimdir.
- Uzaktan gelen ezan sesi anlamına gelir. Başka bir anlamı ise ‘uzaktan hoş gelen ezan sesidir.
- Eliza ismi ile aynı özelliklere sahiptir. Sadece söylenişte farklılık vardır.
Arapçada harflerin uzatılması, harflerin tecvidi okunması kelimenin anlamını değiştirir. Türkçede bu kurallar olmadığı için Arapça isimler okunuş bakımından değişime uğramak suretiyle Türkçeye geçmektedir. Bazı isimlerde geçiş esnasında harf değişikliği meydana gelmekle birlikte aynı zamanda mana değişikliği de meydana gelmektedir.
- 2 yaş altı bebeklerde akut bronşite dikkat!
- Bebeklerde kulak tıkanıklığı neden olur? Belirtiler, tedavi yöntemi
- Bebeklerde saç dökülmesi neden olur? Bebeklerde saç dökülmesine iyi gelen doğal kür tarifi
- Bebeklerde ağız kuruluğu neden olur?
- Bebeklerde horlama neden olur? Bebeklerin horlaması normal midir?