Hıçkırık çok şey öğretiyor! Bebekler neden hıçkırır?
Anne karnındaki bebeklerin neden sürekli hıçkırdığını araştıran İngiliz bilim insanları ilginç bir sonuca ulaştı. Araştırmaya göre; her hıçkırık, beyne ses dalgası gönderiyor. Bebek, ses ile hıçkırık arasındaki bağlantıyı keşfedip beynini geliştirerek diyafram kaslarını kullanmayı, dolayısıyla nefes almayı öğreniyor.
18 Temmuz 2020 , Cumartesi 16:56
Anne karnındaki bebeklerin hıçkırması ebeveynler için endişe verici olabilir. Bilim adamları Yeni doğmuş bebeklerin hıçkırmasının nefeslerini kontrol etmeyi öğrenmek için yaptıklarını buldu.
Haberin Devamı
Araştırmacılar bebekler hıçkırdığında, göğsündeki hisle bağlantılı beyne ses dalgası gönderdiğini böylece bebeklerin beynini geliştirerek diyafram kaslarını kullanmayı, dolayısıyla nefes almayı öğrendiğini buldu.
Araştırma 217 bebek üzerinde yapıldı
University College London'dan Araştırmacılar, 217 bebek üzerinde yaptığı çalışmada başlarındaki elektrotları kullanarak, her hıçkırıklarında tetiklenen beyin dalgalarını belirlediler.
Araştırmaya göre hıçkırıklar diyaframın ani bir hareketine neden oluyor, bu nedenle beyin dalgaları bebekleri bu kası nasıl kontrol edebileceğini öğretiyor.
BUNLARI DA OKUYUN
- Çocuklarda hırıltı neden olur? Hırtıltıyı gideren tarif
- Bebeklerde kulak tıkanıklığı neden olur? Belirtiler, tedavi yöntemi
- Yenidoğan fotoğraf çekimi nasıl yapılır? Yenidoğan fotoğraf çekimi ne zaman yapılır?
- Diş buğdayı nedir? Diş buğdayı neden yapılır?
- Bebeklerde süt alerjisi neden olur, nasıl anlaşılır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir?