Gebelik sonrası oluşan sarkmalar ve çatlaklardan kurtulmak için en etkili yöntemler
Hamilelik ve hızlı kilo alıp verme gibi durumlarda sıklıkla karşılaşılan sarkmalar çoğu kadın için büyük bir sorundur. Gebelik sonrası düz bir karna sahip olmak mümkün olduğunu söyleyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik, karında oluşan cilt sarkmaları ve çatlaklardan kurtulmanın yollarını anlattı.
Özellikle gebelik sonrasında veya kilo alıp verme gibi durumlarda karında sarkmalar görülebiliyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik karın germe ameliyatları ile hem sarkmış karın görüntüsünden hem de göbek deliği altında kalan çatlaklardan tamamen kurtulmanın mümkün olduğunu dile getirdi. Op. Dr. Diren Çelik karın germe ameliyatı ve çatlak tedavisini anlattı.
Karın germe ameliyatına ihtiyacı olan bir hasta için alternatif yöntem yoktur. Spor, diyet, laser liposuction veya benzeri işlemlerin hiçbirisi fazla deriyi ortadan kaldırmaz. Karında oluşan sarkmalarından kurtulmak için yapılması gereken fazla olan cildin çıkarılması ve gevşemiş olan karın kaslarının sıkılaştırılmasıdır.
Karın germe ameliyatı öncesi neler yapılmalı?
Ameliyat öncesinde 6 saat boyunca su, yemek ve sigara kullanılmaması gerekmektedir. Ameliyat saatinde ise hasta, yatağında yapılan ilacın verdiği rahatlıkla ameliyathaneye indirilir ve genel anestezi altında operasyon tamamlanır. Ameliyat sonunda özel korseler giydirilir ve hastamız uyandırılır.
Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?
Karın germe ameliyatı; fazla cildin çıkarılması, karın kaslarının sıkılaştırılması ve göbek deliğinin uygun yere taşınması olarak tanımlanabilir. Sarkmanın daha az olduğu durumlarda “Mini Karın Germe (Mini Abdominoplasti)” operasyonu düşünülebilir. Mini karın germe ameliyatlarında göbek deliğinin yerinin değişmesine gerek olmamaktadır. Bazı hastalarımızda karın germeye ek olarak bel bölgesine yapılacak laser liposuction ile mükemmel bir sonuca ulaşmak mümkün olacaktır.
Karın germe ameliyatı sonrası iyileşme dönemi nasıldır?
Ameliyattan 4-6 saat sonra hastalarımız yürütülür. Aynı gece hastanede misafir edilir ve bir gün sonra hastaneden taburcu edilebilir. Bir haftalık süreçte her gün bir defa basit pansuman yapılır. 5 gün boyunca yürürken dik duruma gelinmemesi ve yatarken diz altına yastıklar koyulması önerilir. 5. günde duş alınabilir. 10. günde göbek deliği etrafındaki dikişler alınabilir. Ameliyatın tek dezavantajı kalacak olan izdir. Bu iz dikiş izi değildir. Düz bir çizgi şeklinde görülen kesi izidir. İç çamaşırı veya bikini altına saklanabilir ve sezaryen izinden biraz daha uzundur. Sonuç olarak, çok zor olmayan bir sürecin sonunda, arzu edilenden sonuca ulaşılmış olur.