Yeni doğan bebeği tuzlama adeti sağlıklı mı? Uzmanlar uyarıyor
Geçmişten günümüze kadar uzanan ancak bebekler için tehlike arz eden uygulamalardan biri de tuzlama adetidir. Bebeğin kırkı çıktıktan sonra ilk banyosunda uygulanan bu işlem, ter kokusunu önlemek için yapılıyor. Doğum sonrasında tuzlanarak yıkanan bebeklerin ter kokmayacağına inanılıyor. Ancak zararlı sonuçlara yol açabilen bu inanıştan uzak durulması gerekiyor. Bebeklerin cildi, yetişkinlere kıyasla çok daha hassastır.
02 Aralık 2024 , Pazartesi 17:46
Esilay Kaya - Posta.com.tr / Bebeklerin hassas cildi, tuzu emmesiyle birlikte beyin kanamasına kadar uzanan ciddi riskler taşıyor. Sürdürülen bu adetten dolayı bebekler ölüme kadar gidebilir. Ter kokusunu önlemek için yapılan bu işlem hassas cildi tahriş edebilir. Bebeğin kokmaması için yapılması gerekenler ev ısısının bebeğe göre ayarlanması ve iki günde bir banyo yapılmasıdır.
Haberin Devamı
Ter bezlerinin kokması sağlıksız beslenme koşullarından kaynaklı olabilir. O nedenle mümkün olduğunca ilk 6 ay anne sütü ile beslenmelidir. Anadolu'nun kırsal kesimlerinde uygulanmaya devam edilen bu adet konusunda birçok kişi din ile bağlantısı olup olmadığını merak ediyor. Ancak dini olarak herhangi bir hadis-i şerif veya ayet görülmemiştir.
BUNLARI DA OKUYUN
- Çocuklar bir yılın 140 gününü öksürerek geçirebiliyor! Öksürüğün en büyük nedeni
- Tarama testleri ile gebelik sürecinde hastalıkların önüne geçilebilir
- Çocuklarda apandisit neden olur?
- Enerji içecekleri çocukların sağlığını tehlikeye atıyor
- Kış aylarında çocukları hastalıklardan korumak için altın tavsiyeler