Gündem Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı

Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı

Paylaş
Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı. hürriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi ise adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltına alınan 12 kişiden Atilla Taş, Mutlu Çölgeçen ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu isimler, dün tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi.

Alparslan Akkuş, Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz ve Ömer Şahin savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

ATİLLA TAŞ TUTUKLANDI

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Murat Aksoy, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve Mutlu Çölgeçen tutuklandı.

hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe ile İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap ve Ayhan Şimşek de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TUTUKLANMA GEREKÇESİ: ÖRGÜT HİYERARŞİSİNE DAİL OLMAKSIZIN ÖRGÜTE DESTEK VERMEK

Bu sabaha karşı hakimlik sorguları biten şüphelilerden Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi baş yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu "Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" gerekçesiyle tutuklandı.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve aralarında gazetecilerin de olduğu 35 kişiden 12'si gözaltına alınmıştı.

İŞTE ATİLLA TAŞ'IN İFADESİ:

'BİLSEYDİM, SELAM DAHİ VERMEZDİM'


İfadesinde FETÖ’nün hedefi ve amacı doğrultusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını, himmet adı altında herhangi bir maddi desteği olmadığını dile getiren Taş’ın, darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu söylediği öğrenildi. Taş’ın, “15 Temmuz’da evimdeydim. Darbe girişimini twitter üzerinde öğrendim. İlk tepki veren insanlardan biriyim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardılar. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir. Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim” dediği belirtildi.

SERBEST BIRAKILMAYI TALEP ETTİ

İfadesinde Ergenekon davasını en çok eleştirenlerden biri olduğunu vurgulayan Taş’ın, sabit ikametgah sahibi olduğunu, kaçmasının söz konusu bile olmayacağını belirterek mahkemeden salıverilmeyi talep ettiği kaydedildi.