Gündem Bakan Işık'tan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması: 16 asker şehit oldu

Bakan Işık'tan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması: 16 asker şehit oldu

Paylaş
Bakan Işık'tan Fırat Kalkanı Harekatı açıklaması: 16 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün El-Bab'da düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada 14 askerin şehit olduğu belirtilmişti

​Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El-Bab'ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devam edildi ve El-Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlandı.

Bölgedeki topçu birlikleri ve diğer ateş destek vasıtalarıyla El-Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun ateş altına alınırken, şu ana kadar topçu birlikleri ve diğer ateş destek vasıtalarıyla 3 ZSU-23 silah monteli, 2 DOÇKA monteli, 3 Ağır Makinalı Tüfek monteli pikap ateş altına alınarak imha edildi.

BAKAN IŞIK: EL BAB'DA 16 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün El-Bab'da düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit olduğunu açıkladı.

138 DEAŞ TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ


Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilirken, ateş destek vasıtaları tarafından açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi vuruldu. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi.

Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenildi.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılan El-Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekatın da devam ettiği belirtildi.

YİNE AYNI BÖLGE: EL BAB


Bugün sabah saatlerinde de Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ unsurlarının saldırısı sonrasında 4 asker şehit olmuştu 15 askerimiz de yaralanmıştı. TSK'nın dün yaptığı açıklamada 14 askerimizin şehit olduğu belirtilmişti. Bugün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık saldırıda şehit olan askerlerimizin sayısını 16 olarak açıkladı.




DEAŞ El Bab'da Türk askerine saldırdı: Şehit ve yaralılar var