Gündem Bakan Veysel Eroğlu’ndan İstanbul için rüzgar ve yağmur uyarısı

Bakan Veysel Eroğlu’ndan İstanbul için rüzgar ve yağmur uyarısı

Paylaş
Bakan Veysel Eroğlu’ndan İstanbul için rüzgar ve yağmur uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul için kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul için rüzgar ve yağış uyarısında bulunarak, “İstanbul’da bugün rüzgar var. Saatte 50 kilometreye varan, bir de bilhassa İstanbul’un kuzey kesimlerinde, batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış var” dedi.

BAKAN EROĞLU'NDAN İSTANBUL İÇİN FLAŞ UYARI


Buranın ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek istişarede bulundu. Burada gazetecilerin sorularına üzerinde Meteoroloji raporları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, içerisinde İstanbul’unda olduğu bazı bölgeler için yağış uyarısında bulundu.


Bakan Eroğlu, “Vatandaşlar Çarşamba günü gelirken buraya, Pazartesi, Salı, Çarşamba biraz hafif yağış gözüküyor Afyonkarahisar’da. Salı günü Akdeniz ve Ege’nin batı kesimlerinde yağış yok ama bütün Türkiye yağışlı, bugün zaten yağış her tarafta var. Çarşamba günü doğuya doğru kayıyor. Perşembe, Ege hariç yine yağış var. Cuma günü Marmara bölgesi hariç yağış var. Daha sonra Cumartesi ve Pazar yağışlar doğuya doğru kayıyor. Yani bereket var bu hafta, bereketli bir hafta. Tabi Afyonkarahisar’a da, Cumhurbaşkanımızın bereketi 270 tesis, 1 milyar 12 milyon TL ile inşallah açılış yapacağız. İstanbul’da bugün rüzgar var. Saatte 50 kilometreye varan bir de bir hassa İstanbul’un kuzey kesimlerinde, batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış var. Bazı bölgelerde de kuvvetli yağış var mesela Osmaniye, Adana’da rüzgar ve kuvvetli yağış var. Bunu dışında Kahramanmaraş ve Malatya’da yağış var. Doğuda bazı bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur yağışı devam edecek” diye konuştu.