Gündem Beki İkala Erikli son röportajında anlatmıştı: Hangi melekten ne istemeli?

Beki İkala Erikli son röportajında anlatmıştı: Hangi melekten ne istemeli?

Paylaş
Beki İkala Erikli son röportajında anlatmıştı: Hangi melekten ne istemeli?

Kabataş'ta ofisinin bulunduğu binada bir kadın tarafından 3 kurşunla öldürülen 'Melek Terapisti' Beki İkala Erikli, POSTA'ya verdiği röportajda meleklerle nasıl iletişim kurduğunu ve ne işe yaradıklarını anlatmıştı. İşte o röportaj...

POSTA.COM.TR/ÖZEL


Beki İkala Erikli, Robert Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu. 13 yıl büyük bir şirkette üst düzey yöneticilik yaptı. İş seyahati dönüşünde 2,5 yaşındaki oğlundan yediği tokat hayatını değiştirdi. İşinden ayrıldı, spiritüalizmle tanıştı, Hawaii’ye gidip melek terapisi dersi aldı. Meleklerle iletişim kurmayı öğrenince de ilk işi ‘Meleklerle Yaşamak’ adlı kitabı yazmak oldu. Beki Hanım o günden sonra yaşadığı mucizeleri ve meleklerle iletişim kurma yollarını anlatıyor.



İyi okullarda okumuşsunuz: Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi... Sonra da iyi bir kariyer... Çocuktan sonra mı hayatınız değişti?

Oğlumu doğurduktan sonra doğum iznine ayrıldım. Oğlum 3.5 aylık olunca da işe döndüm. Yoğun çalışıyordum ama oğlumun karakterinde değişmeler olduğu gözümden kaçmıyordu. Bir iş seyahatinden dönüşte ona sarılmak isterken o bana bir tokat attı. O an kendime gelip işi bıraktım. İngiltere’de Sir John Whitmore’dan yaşam koçluğu ve NLP eğitimi aldım. Programa katıldığımda yaşamımın amacını bulduğumu anladım. Küçüklükten beri içimde olan yetenekleri uyandırmam gerekiyordu. Ama bu duyguya nasıl ulaştığımın yanıtını veremem. O sırada elime meleklerle ilgili bir kitap geçti. Almanya’daydım. Galiba meleklerle tanışma zamanım gelmişti. Kitabı okuduktan sonra oradaki yönergeleri izledim ve hayatımda küçük mucizeler gerçekleşmeye başladı. Ne zaman meleklerimden yardım istesem bana yardım ettiklerini gördüm.

Yani bir anda mı spiritüel hayata ilgi duydunuz?

Öncesi var. 4 yıl boyunca spiritüel alandaki kitapları okudum. Hawaiili şaman Dr. İhaleakala Hew Len’den eğitim aldığımda kariyerim boyunca bir kenara attığım içsel rehberliğime yeniden kavuştum. Bu rehberlik doğrultusunda önce Münih’te Charles Virtue’dan medyumluk sertifikası aldım. Sonrasında da meleklerle çalışan Doreen Virtue ismine ulaştım. Ondan eğitim almak için tekrar Hawaii’ye gittim. Doreen, psikoterapi eğitimi almış, 4 nesil psişik yeteneklere sahip bir aileden geliyor. Eğitime katılanlara meleklerle, geçmiş yaşamla iletişim kurmayı ve geçmiş yaşama ait anıları şifalandırmayı öğretiyor. Amerika’da bestseller olmuş kitapları var. Farklı zamanlarda iki kez Hawaii’ye giderek üç farklı sertifika aldım. Ondan sonra meleklerimle rahatlıkla iletişim kurmaya başladım.


13 YAŞINDAYDIM, RUH ÇAĞIRDIM


Çocukken ne tür yetenekleriniz vardı?

13 yaşındaydım, ruh çağırmak modaydı. Medyum olan teyzem bir gün elime kalem tutuşturdu, “Hadi bakalım, yaşam ötesiyle iletişim kurabiliyor musun, bize göster” dedi. Kolum bilekten dirseğe kadar uyuşmuştu ama kalem yazmaya başladı. Çok korktum. Yıllarca unutmaya çalıştım.

Somut hayattan soyut hayata geçiş yapmışsınız. Ama anlattıklarınız mantığa uymuyor. “Aklı başında birinin bu konularla işi ne?” diye düşünüyor insan.

Haklı olabilirsiniz. Ben de meleklerle ilk tanıştığımda böyle düşünmüştüm ama sonra fikrim değişti. Bu yaz ailece tatile gittiğimizde ağabeyimin arkadaşı olan bir kadınla tanıştım. Tatil bitti, meleklerim bana ona bir mail atıp bu konuda kitap yazmak istediğimi anlatmamı söyledi. Meleklerimin ısrarıyla maili attım. O kadın boşanmak üzere olduğunu ve meleklerin yardımına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yolumuz böyle kesişti. İş hayatında çok iyi paralara çalışıyordum ama bu işin verdiği tatmin bambaşka.

Bazen güzel tesadüfler yaşar, “Şans” deriz. Bu tür olayları siz niye meleklere bağlıyorsunuz?

Meleklerime “Allah’tan mı meleklerden mi yardım istemeliyiz?” diye sordum. “İster Allah’tan, ister meleklerinden isteyin. Bütün dualar Allah’a gidiyor” yanıtını verdiler. İlahi olanla, evrensel enerjiyle bağlantıyı sağlıyorlar. İstemeyene durup dururken yardım etmezler. Talep etmek gerekiyor.



KORUYUCU MELEK HERKESTE VAR


Herkesin farklı bir meleği mi var yoksa herkese aynı melekler mi yardım ediyor?

Her insanın iki koruyucu meleği, dört tane de başmelek var. Kuran’da da onların isimleri geçer: Cebrail, Mikail, İsrafil ve Azrail... Bu dört meleğin dışında çok sayıda başmelek var. Farklı alanlarda çalışan meleklerden yardım isteyebilirsiniz. Oğlum okula giderken melekleri onunla olmaları için gönderiyorum. Çağırdığınız melekleri, Allah’ın sevgisi gibi hissedebilirsiniz.

Kızım testlerde çok heyecanlanıyor. Onun için hangi meleği çağırmalıyım?

Kızınız Uriel adlı meleği çağırmalı. Uriel ‘Allah’ın ışık veren eli’ anlamına geliyor. Herhangi bir soruda takıldığınızda hemen yanıtı bulmanızı sağlıyor. Bir olay anlatayım: Üniversite sınavına giren bir genç kız, sorularda takıldığı anda melekler yardımına koştu. Saçları toplu olduğu halde saçının bir tutamı burnunun üstüne düştü. Saçını arkaya atmak için kafasını kaldırdığında duvarda beş sorunun yanıtını gördü. Bu, bir gazeteci arkadaşın yakınının yaşadığı mucizedir.

Bu anlattığınız hikayeye neden inanalım?

Ben de inanmazdım. Ama yaşadım ve mucizeleri gördüm. Fransızlar ‘sana ve rehberine iyi yolculuklar’ diye uğurlarlar. Her namazda sağa ve sola dönüp selam veriyoruz. Bunlar meleklerin varlığını işaret ediyor. Sadece normal yaşamımızda onları unutuyoruz.

Şeytan da bir melek. Şeytan’ı uzaklaştırmak için ne yapmalı?

Bakara Suresi’nde şeytan ‘ego’ diye geçiyor. İnsanın içinde iki enerji var. Biri iyilik, diğeri ego. Şeytan egoyla aynı enerjiye sahip.


ARINMAK İSTEYENE MİKAİL


Meleklerle nasıl iletişim kuracağız? Bunun için mutlaka sizin kitabınızı mı okumalıyız?

“Ne olur meleklerim, bana şu konuda yardım edin” deyin.

Lotoda kazanmak istiyorum. Bu hafta kazanacak numaraları sorsam söylerler mi?

Hayrınıza olacaksa muhtemelen söylerler. Melekler her zaman hayrınıza olanların gerçekleşmesi için yardım eder. Unutmayın, her şey doğru zaman ve yerdeyken olur. Yeter ki isteyin.

Arınmak için hangi melekten yardım istiyorsunuz?

Başmelek Mikail’in kötü enerjiden arındırma yardımı vardır. Biri gelir, size dert yanar, kötü enerjisi size geçer. Sağlıksız enerji akışını düzeltmek için Mikail’den yardım isteyin. “Başmelek Mikail, enerjimi alan tüm bağları lütfen kes!” deyin, size geçen olu diyebilir.


HEPİMİZİN İÇİNDE BİR MEDYUM YATAR


Medyumluk farklı yeteneklere sahip olmak demek. Ama siz medyumluk sertifikası da veriyorsunuz. Hiç yeteneği olmayan birine nasıl medyumluk öğretiyorsunuz?

Medyumluk herkesin sahip olduğu ama unuttuğu bir yetenek. Ben sadece bu yeteneği hatırlamalarını sağlıyorum.

Ölülerle iletişim kurmak isteyenler oluyor mu? Bunu gerçekleştirmek zor mu?

Bunu herkes yapabilir, sadece nasıl yapılacağını bilmek gerek. Yaşam ötesiyle iletişim kurmak için Başmelek Mikail’i çağırıyorum. Ölmüş biriyle konuşmak isteyen oldu, bu iletişimi kurdum. Hayatınızda hangi mucizeyi istiyorsanız melekler sağlıyor.

Melekler kendilerini hissettirir mi?
Çeşitli yollarla... Bir tüy, bozuk para, rüzgâr, saat, tarihi denk gelen rakamlar işaret sayılabilir. Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can da meleklere inanıyor. Açtığı barın ismi ‘11:11’dir. Bu, Başmelek Mikail’in saati.

Baş ağrısının geçmesi için hangi meleği çağırmalıyım?

Başmelek İsrafil’i çağırabilirsiniz. ‘Allah’ın iyileştirici adı’ anlamına geliyor. Son derece etkili bir melektir. Bir gün fırından çıkardığım kabı tutunca üç parmağım yandı. Annem dermatologdur. Buz koydu, krem sürdü ama acım geçmiyor... “Sabaha bir şeyim kalmayacak” dedim. O gece elimi yataktan sarkıtarak yattım ve bütün gece Başmelek İsrafil’den elimi iyileştirmesini istedim. Arada acıdan uyandığımda “İyileştiğim için teşekkür ederim” dedim. Sabah kalktığımda elimde hiçbir şey kalmamıştı. Bu, gerçek bir mucizeydi. Meleklerin isimlerini unutabilirsiniz, önemli değil. Yeter ki yardımlarını isteyin. Ama bu oyun haline gelmemeli.

Sertifika programlarınıza en çok kimler geliyor?

40 yaş üstü, üniversite mezunu olanlar. Tanışma zamanlarının geldiğine inananlar beni buluyor.

Yeni yaşamınızda çevreniz değişti mi?

Eski arkadaşlarımın bir çoğu meleklerle iletişim kurmayı öğrenmek istedi. Hatta Procter&Gamble’dan bir gruba bu eğitimi verdim. Herkes bana ‘zırdeli’ diyecek diye düşünüyordum.

Ben de bunu soracaktım. Size deli gözüyle bakan var mı?

Ben de inanmayanların arasından geldiğim için onları anlıyorum. Sarsılmaz inancım karşımdakini ikna etmeye yetiyor.

HANGİ MELEKTEN NE İSTEMELİ?


Başmelek Mikail:


Adı ‘Allah gibi olan’ anlamında. Mikail’in görevi egoyu ve korkuyu uzaklaştırmak. Her türlü tehlikeye karşı kusursuz kalkanıyla sizi korur. Hangi melekten yardım isteyeceğini bilmiyorsanız ona başvurun.

Başmelek Azrail:


Adının anlamı ‘Allah’ın yardım eden eli’. Azrail, canımızı almaz, ölüm anında bize yardım eder, ışığa doğru yumuşak geçiş yapmayı sağlar. Kaybetme acısını hafifletir. Bir ölüm durumunda onu, kendiniz ve sevdikleriniz için yardıma çağırabilirsiniz.

Başmelek Cebrail:


Yazar, konuşmacı, gazeteci, iletişimci ve çocukların başmeleği. İncil’de Meryem’e hamile olduğunu bildiren melek olduğu düşünülür. Bu yüzden habercidir. Adının anlamı ‘Allah benim gücümdür’.


Başmelek İsrafil:


İyileşme için ‘Allah’ın şifacısı’ anlamına gelen İsrafil’i çağırmak gerekir. Her türlü ağrı, fiziksel, duygusal, ruhsal yardımı ondan isteyin. Şifa için yol göstermesini isterseniz, İsrafil, aurasının rengi olan yeşil ışıkla sizi sarar. Yeşil şifanın rengidir ve özel kişiler İsrafil çevredeyken yeşil kıvılcımlar görür.


Başmelek Uriel:


Bize ve hayatımıza ışık tutmak için var. Adı ‘Allah’ın ışık veren eli’ anlamında. Her ortama, konuya, çözemediğiniz her türlü probleme ışık tutarak çözmenizi sağlar. Unuttuğunuz konuyu da hatırlatır.


Başmelek Sandalfon:


Müziğin ve yerine gelen duaların başmeleği. Moraliniz bozuksa, kendinizi yalnız hissediyorsanız onu çağırın. Bilin ki her dua duyulur, her istediğiniz olur. Unutmayın sınır da sizsiniz, engel de...


Başmelek Raziel:


Ezoterik (içe ait) sırların başmeleğidir. Allah’ın tahtına en yakın oturan olduğu ve onun tüm sırlarına vakıf olduğu söylenir. Adı ‘Allah’ın sırları’ anlamını taşır. Simyanın, yaratmanın, dönüşümün başmeleğidir.


Başmelek Raguel:


‘Allah’ın arkadaşı’ anlamına geliyor. İlişkileri şifalandırır, ortama huzur getirir. İyi gitmesini istediğiniz ilişkilerde, bir tartışma ortamında ya da bir iş toplantısında Raguel’i çağırın. Konunun yumuşak şekilde halledilmesine yardım eder. O anda verdiği tavsiyelere uyun. Susmanız gerekiyorsa, zor da olsa susun.


Başmelek Ceremayel:


Affetmenin de başmeleğidir. Affetmeme duygusu vücut için bir zehirdir. Duygusal detoks için Ceremayel’den yardım isteyin.


Başmelek Samuel:


Adının anlamı ‘her şeyi gören’. Hayatınızın kaybolan parçalarını bulmanıza yardım eder. Hayatınızın işini, eşini, evini bulmak gibi... Evde bir şey kaybettiğinizde en önemli eşya bulucunuz olabilir.


Başmelek Ariel:


Allah’ın dişi aslanı’ olarak bilinir. Cesarete ihtiyacınız olduğunda Başmelek Ariel’i çağırın. Kalbinizin istediği yolda ilerlemeniz için ihtiyacınız olan cesareti verecektir.