Pandemi ile uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasından önce, çalışanlar genellikle ofislerini ikinci bir ev haline getiriyordu. Neredeyse her masanın üzerinde bir kupa, fotoğraflar ve süs bitkileri vardı.
Psikolojik araştırmalara göre, çalışma alanını kişiselleştirme ihtiyacı son derece doğal. İş yerinin kişiselleştirilmesi her şeyden önce mekânın çalışan için taşıdığı önemi artırıyor.
ABD'nin Pittsburgh kentindeki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde organizasyonel teori ve strateji alanında yardımcı doçent olan Sunkee Lee, ‘‘Araştırmalar, bir çalışanın mekân kimliği arttıkça şirkete daha fazla bağlandığını gösteriyor’’ diye açıklıyor.
"Kişiselleştirilmiş ofis, çalışan tarafından kendi alanı olarak algılanıyor. Bu da daha fazla memnuniyete ve dolayısıyla daha fazla üretkenliğe yol açıyor."
Kendine ait olan ya da en azından öyle hissettiren bir masada çalışmanın yarattığı aşinalık duygusu ayrıca çevredeki tanıdık yüzlerle, yani kalıcı oturma düzenine sahip iş arkadaşlarıyla pekiştiriliyordu.
Ancak pandemi döneminde iş yerlerinin hibrit sisteme geçmesi, birçok çalışan için tam zamanlı ofis ortamına son verdi. Ofislerde kişiye özel masalar olmaksızın çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte esnek programa sahip çalışanlar genellikle masaları dönüşümlü kullanmak ve günün sonunda kişisel eşyalarını eve götürmek zorunda kalıyor.