Bilim - Teknoloji İşte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus
Paylaş
İşte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

Uzun süredir merakla beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus resmen görücüye çıktı. Teknoloji devi Apple'ın son teknoloji ürünleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus tanıtımı görkemli bir geceyle yapıldı

iPhone 7'de gelecek farklılıklar merakla beklenirken, ortaya çıkan bilgilere göre tasarımda büyük yenilikler olacak. Peki, yeni iPhone 7 modelleri hangi özelliklere sahip olacak? iPhone 7 Türkiye'de hangi tarihte satışa çıkacak? Türkiye'de iPhone 7 satış fiyatları ne olacak?

İşte merakla beklenen Apple lansmanından detaylar...

Apple merakla beklenen tanıtımını yaptı; iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ortaya çıktı. Tanıtıma önce Apple Watch ile başlandı. Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı. Tasarım olarak Apple Watch'un ilk sürümüne benzeyen yeni saatlerin en dikkat çeken uygulaması da az önce bahsettiğimiz Pokemon Go oyunu olacak gibi görünüyor. Apple Watch 2'nin fiyatı 369 dolar olarak belirlendi.



Apple, Nike ile özel bir anlaşma yapmayı da ihmal etmeyerek Apple Watch Nike Plus (veya Apple Watch Nike+)isminde özel bir model ortaya çıkardı. Apple Watch Nike Plus doğrudan atletleri hedefliyor.

Yenilenen Apple Watch'ta kullanılan işlemci S2 olarak lanse edildi. Çok daha hızlı olan bu işlemci bir yana daha parlak bir görüntüye sahip olan yeni saatlerde dahili GPS de bulunuyor. Su geçirmez özelliği sayesinde de kullanıcılar denize girerken de saatlerini çıkarmasına gerek kalmayacak.

Apple'ın resmi Twitter hesabı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın görüntülerini Cook'tan önce yayınladı!

Cook'un ardından Super Mario'nun yaratıcısı, Nintendo'dan Shigeru Miyamoto sahneye çıktı. Yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geliyor. Bu oyun Temple Run oyununa benzeyecek.



"1 MİLYAR iPHONE SATTIK"

Tim Cook, Apple Watch 2'nin ardından ilk olarak bugüne kadar kaç adet iPhone satışı yapıldığına değindi. Apple'ın 1 milyarı aşkın iPhone sattığını kaydeden Cook, iOS 10 işletim sisteminin en önemli ürünlerinden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

iPhone 7'den önce yenilenen Apple Watch tanıtıldı. Apple'ın patronu Tim Cook Apple Watch'un dünyanın en çok satan ikinci akıllı saat markası olduğunu söylerken, Pokemon Go'nun da Apple Watch'lara geleceği müjdesini verdi. 50 metreye kadar su geçirmez özellikte olan yenilenen Apple Watch'lar Apple Watch 2 ismini aldı.

MERAK EDİLEN KONULAR

Yeni iPhone yeni bir renk seçeneği ile geliyor. iPhone 7 iki farklı siyah renk ile geliyor: Jet siyah ve sadece siyah

Yeni iPhone bunun dışında gri, altın rengi ve altın pembe renk seçenekleri sunuyor.

Ayrıca iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya ve toza dayanıklı.

iPHONE 7 VE iPHONE 7 PLUS'IN FİYATLARI

iPhone 7, 649 dolar ve iPhone 7 Plus 769 dolar fiyata sahip. 32 GB, 128 GB ve 256 GB modelleri olacak.

iPhone 7'nin ön sipariş tarihi 9 Eylül. 16 Eylül'de ise satışa çıkıyor.

13 Eylül'de ise iOS 10 indirilebilecek.

Ürünün Türkiye'deki satış fiyatı ve çıkış tarihine dair bir bilgi ise bulunmuyor.



Çift kamera sürprizi

iPhone 7 Plus çift kamera ile geldi. Yeni modelin arka kısmında iki tane kameraya yer verildi. iPhone 7'de ise bu sayı bir. iPhone 7’nin ön kamerası 7 MP ve HD özelliği sahip.

Yeni iPhone'ların arka kameraları ise 12 MP. iPhone 7 Plus’taki iki arka kameradan biri geniş açı, diğeri ise telefoto lensi olarak kullanılıyor.



iPhone 7'nin kasası güçleniyor

Bu söylenti her yıl olduğu gibi bu yıl da dile geliyor. iPhone 6 ve iPhone 6S’te kullanılan Alüminyum 7000 serisi telefonu zaten yeterince sağlamlaştırıyor.

iPhone 7 ile sanal gerçeklik mi geliyor?

ABD merkezli şirket akıllı telefonlara sanal gerçeklik özelliğini getiren özelliğin patentini de geçtiğimiz aylarda resmen almıştı.

Apple'ın aldığı bu patentin sağladığı özelliğin bu akşam tanıtılacak yeni iPhone modelinde yer alacağı sıklıkla dile getirilen iddialar arasında.

iPhone 7 ile 16 GB tarih oluyor

Başka bir iddiaya göre, cihazda 16 GB seçeneği olmayacak. Başka bir deyişle iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın en düşük modeli 64 GB olacak. Ayrıca iPhone 7 Plus'ta 3 GB RAM olması bekleniyor.

iPhone 7 ile yeni tuş geliyor

ABD merkezli patent enstitüsü Apple'ın Apple Watch'takine benzer bir tuş için 2014 yılında yaptığı başvurunun onay aldığını duyurdu.

iPhone 7'de kulaklık girişi olacak mı?

Yeni iPhone (iPhone 7 ve iPhone 7 Plus) modellerinde kulaklık girişi bulunmayacak. Bunun yerinde cihazlarda kablosuz kulaklık teknolojisine yer verilecek.

Haberin Devamı