Avrupa Uzay Gözlemevi, Dünya'dan yaklaşık 2.500 ışık yılı uzaklıktaki bir yıldız grubunu kümeleyen Koni Bulutsusu'nun, diğer adıyla Koni Nebulası'nın etkileyici görüntülerini paylaştı.
Gözlemevi tarafından bu yıl başlarında yakalanan görüntü, nebulanın daha karanlık ve bulutlu görünümünü, ayrıntılı olarak gözler önüne seriyor.
Aktarılan bilgiye göre Koni Bulutsusu'nun yedi ışıkyılı uzunluğundaki sütunu, NGC 2264 adlı bir bölgenin parçası olarak biliniyor ve ilk olarak 18. yüzyılın sonlarında astronom William Herschel tarafından keşfedildi.
Benzersiz şekliyle dikkat çeken Nebulalar, Güneş'ten daha büyük bir yıldızın yaşamının son evrelerine gelmesi ve içeriğini uzaya savurmasıyla meydana geliyor.
Ayrıca Koni Bulutsusu'nun oluşumu da, yıldızların meydana geldiği soğuk moleküler gaz ve toz bulutlarının birleşiminden kaynaklanıyor.
Koni Nebulası'nın daha önce yine birkaç görüntüsü paylaşılmıştı. Ancak ESA, bu nebulanın daha önce hiç görünmeyen detaylarını paylaşarak merak edilen pek çok detayı gözler önüne serdi.
Son olarak bu bulutsu gökyüzünde Monoceros (Tek Boynuzlu At) takımyıldızında bulunuyor.