Roblox çöktü mü? 7 Ağustos Roblox’da sorun mu var, neden açılmıyor? Roblox neden hata veriyor?
Paylaş
Roblox çöktü mü? 7 Ağustos Roblox’da sorun mu var, neden açılmıyor? Roblox neden hata veriyor?

Oyuncular tarafından sevilerek oynanmakta olan oyunlar arasında yer alan Roblox çöktü mü? merak edilmekte ve araştırılmakta. Peki, Roblox çöktü mü? Roblox’da sorun mu var, neden açılmıyor? Roblox neden hata veriyor?

Roblox çöktü mü? Sorusu, Roblox oyuncuları internet üzerinde araştırılıyor ve sorun yaşamakta olan birçok kişi, sorunun kaynağında dair araştırmalarda bulunuyor. Peki, Roblox çöktü mü? Roblox’da sorun mu var, neden açılmıyor? Roblox neden hata veriyor?

Haberin Devamı

ROBLOX ÇÖKTÜ MÜ 2024?

25 Temmuz tarihinde yapılan hata bildirimlerinde artış gözlemlenebiliyor. Roblox tarafından henüz konuya ilişkin bir açıklama yapılmadığı nedeniyle Roblox’un çökmediği bilinmektedir. Roblox Türkiye'de yasaklandı. Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Roblox oyununa erişim engeli getirildi. Bu erişim engeli, 07 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/5282 D. İş sayılı karar doğrultusunda uygulandı. Bu karar sonucunda birçok oyuncu, oyuna giriş yaparken "failed to download or apply critical settings" hatası ile karşılaşmaya başladı.

Roblox çöktü mü 7 Ağustos Roblox’da sorun mu var, neden açılmıyor Roblox neden hata veriyor

 ROBLOX NEDEN AÇILMIYOR?

Roblox'un Türkiye'de yasaklanma sebebi Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla belirlenmiştir. BTK'nın resmi açıklamasına göre, roblox.com adresine erişim, söz konusu mahkeme kararıyla engellenmiştir. Bu nedenle oyuncular oyuna erişim sağlayamamakta ve bağlantı hatası yaşamaktadır. Buna göre oyun Türkiye’de yasaklanmıştır ve yasal olarak oynanamamaktadır.

Haberin Devamı