Bilim - TeknolojiTim Cook: Annenize de iPhone alın
Paylaş
Tim Cook: Annenize de iPhone alın

Apple CEO'su Tim Cook, katıldığı bir etkinlikte RCS isimli mesajlaşma standardı ile ilgili konuştu. Cook, yeşil baloncuk şikayetlerini dile getiren bir katılımcıya "Annene de iPhone alın" şeklinde cevap verdi.

iPhone 14 etkinliğinden sonra Apple CEO’su Tim Cook, Apple’ın eski tasarım şefi Jony Ive ve Apple’ın efsane kurucusu Steve Jobs‘un eşi Laurene Powell Jobs, “Code Conference” kapsamında Kara Swisher sunuculuğunda bir araya geldi. Etkinlikte iMessage odaklı bir soru karşısında Cook, buna “Mesaj sorunlarınızı bitirmek için annenize de iPhone alın” şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

iMessage, yerleşik mesaj uygulaması üzerinden işliyor ve kişiler kullandıkları cihazlara görev farklı renklerle sınıflandırılıyor. Tarafınıza gelen bir mesaj balonunun rengi mavi ise iPhone’dan, yeşil ise bir Android telefondan (Veri değil sadece SMS ile) gelmiş oluyor. Tim Cook'a göre iPhone kullanıcıları, RCS standardı ile pek ilgilenmiyor. "Kullanıcılarımızın bu noktada, buna çok fazla önem verdiklerini görmüyorum." diyen Cook'un genel tavrı, Apple'ın RCS standardını reddetmeye devam edeceğini gösteriyor.