"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (01 Şubat 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak mercimek çorbası tarifi, sulu köfte tarifi, kırmızı pancar salatası tarifi ve sakızlı muhallebi tarifleri.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde mercimek çorbası tarifi, sulu köfte tarifi, kırmızı pancar salatası tarifi ve sakızlı muhallebi tarifi var.
"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü

Mercimek çorbası tarifi
Mercimek çorbası malzemeleri
- 1.5 su bardağı sarı mercimek
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı un
Mercimek çorbası yapılışı
Mercimekleri bir tencereye alıyoruz. Berrak bir su elde edene kadar bol bol yıkıyoruz. Yıkanan mercimeklerin üzerine 1.5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip 3 su bardağı su ekliyoruz. Mercimekler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp blenderden geçiriyoruz. Başka bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Kızan yağın üzerine unu ekliyoruz. Rengi değişen unun üzerine 1.5 yemek kaşığı salçayı koyuyoruz. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kokusu çıkan salçanın üzerine baharat seviyorsanız kekik ve pul biberi ekleyip hemen üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayana kadar bol bol karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz.

Sulu köfte tarifi
Sulu köfte malzemeleri
- 250 gram kıyma
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Maydanoz
- Toz kırmızıbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Sulu köfte yapılışı
Geniş bir kaba kıymayı alın, üzerine incecik kıyılmış soğanı ve maydanozu ekleyin. Yumurta, köftelik bulguru ekleyin ve yoğurun. Ardından toz kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuz eklenir. Köfteyi iyice yoğurun, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri un dolu tepside bekletin. Geniş bir tencereye yağı ve soğanları alın. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı, tuzu ve küp küp doğranmış patates ve havucu ilave edin, tencereyi karıştırın. Üzerini geçecek kadar sıcak suyu tencereye aktarın. 10 dakika kadar pişirin. Pişen patateslerin içine unlanan köfteleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve köfteler pişene kadar pişirin. Üzerine baharat serperek servis edebilirsiniz.

Kırmızı pancar salatası tarifi
Kırmızı pancar salatası malzemeleri
- 5 adet orta boy pancar
- 2 kahve fincanı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kırmızı pancar salatası yapılışı
Pancarları soyup yıkayın, 2 fincan sirke, bir kaşık tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kattığınız bol suda pişinceye kadar haşlayın. Sudan çıkarıp soğumadan dilimleyin. Soğuyunca suyundan bir miktar alın, 1 fincan sirkeye 5 sarımsağı ezerek karıştırın ve salatanın içine döküp karıştırarak servis yapın.

Sakızlı muhallebi tarifi
Sakızlı muhallebi malzemeleri
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 küçük parça damla sakızı
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yumurtanın sarısı
Sakızlı muhallebi yapılışı
Yumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın. Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın. Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin. Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın. Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.