Dudove tatlısı tarifi
Dudove tatlısı malzemeleri
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Dudove tatlısı yapılışı
Dudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın. Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın. Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin. Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.