ZERDE TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
1 çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)
1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı safran (zerdeçal)
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)
NASIL YAPILIR?
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.