Şehriyeli tavuk çorbası tarifi
Şehriyeli tavuk çorbası malzemeleri
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şehriyeli tavuk
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Şehriyeli tavuk çorbası yapılışı
1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı şehriyeli tavuk, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.