EKİŞİLİ YUVALAMA TARİFİ
MALZEMELER
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
300 gram parça et
2 yemek kaşığı tereyağ+biraz sıvı yağ
2. 5 – 3 su brd önceden ıslatılmış nohut
Tuz-pul biber
Su
Köfte için:
1. 5 su bardağı ince bulgur
Yarım soğan
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 yumurta
Yarım su bardağı un
Tuz
Üzeri için (arzuya göre);
Zeytin yağı+nane
Limon suyu veya limon tuzu
NASIL YAPILIR?
Et yeteri kadar yağda kavrulur.
Soğan eklenir kavrulur salça kokusu çıkana kadar kavrulur.
Nohut ve sarımsak ilave edilir biraz kavrulur.
Yeteri kadar su eklenir tuz ve pul biberi ayarlanır, düdüklü tencerede nohutla pişirilir.
Köfte için: bulgu ılık su ile ıslatılır. 10-15 dk bekletilir.
Yumuşayan bulgura yumurta soğan un salça tuz eklenir.
Yapılan hamurdan nohuttan büyük toplar yapılır. Ufak kasede su bulundurulur. Hamur elimize yapışmasın diye elimizi ara ara suya batırıyoruz.
Köftelerin birbirlerine yapışmaması için un serpilmiş tepsiye dizilir.
Pişen nohutların içine köfteler atılır. Köfteler kaynatılarak pişirilir.
Pişen çorbaya zeytin yağda kavrulmuş nane ve limon suyu dökülür