Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde eŞehriye çorbası tarifi, tavuk sote, havuç tarator tarifi ve şekerpare tarifi var.
Bu çorbayı istediğiniz şehriye ile yapabilirsiniz. Yalnız arpa şehriye kullanırsanız, verdiğim miktarla yoğun olur, siz suyunu daha fazla koyar veya şehriye miktarını azaltırsınız, çünkü arpa şehriye durdukça da kıvam alıyor...
ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
1,5 çay bardağı tel şehriye
4 sb kemik suyu
5 sb su
1 yk domates salçası
1 sb domates püresi
1 çay kaşığı karabiber
Yarım bağ maydonoz
Yarım limon suyu
Tuz
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Şehriyeleri biraz kavuruyoruz, kararmayacak şekilde, beyaza yakın olmalı, salçayı ilave ediyoruz, biraz daha kavurup domates püresini verip, sotelenince kemik suyu ve içme suyu ilave ediyoruz. Çorbamızı kapatmaya yakın, karabiber ile Limon suyunu sıkıyoruz. Şehriyeler çabuk pişer bu yüzden 10 dakika kadar Kaynatmak yeterli oluyor, ocağı kapatalım, suyun sıcaklığı ile şehriyeler pişmeye devam ediyor çünkü, böylece şehriyelerimiz dağılmaz. Ocağın altını kapattıktan sonra maydanozu ilave ediyoruz. Çorbamız biraz Dinlendikten sonra servise hazır oluyor. Afiyet olsun.