İrmikli kesme tatlısı tarifi
İrmikli kesme tatlısı malzemeleri
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Hamuru için :
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
Bulamak için:
İrmikli kesme tatlısı yapılışı
Öncelikle su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatın. Limon suyu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakın. Un hariç tüm hamur malzemelerini kaba alın. Üzerine kontrollü olarak un ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Uzun rulolar haline getirin. İrmiğe bulayıp 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp ilk sıcaklığı gidince 3-5 dakika sonra şerbetini tek tek dökün. Arada tatlıları alt üst çevirirsen iyice şerbetini çekecektir. 2-3 saat dinlendirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyin. Servis edin.