Humuslu tabuleli köfte tarifi
Humuslu tabuleli köfte malzemeleri
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 kg kuzu kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
Yanında:
- 200 gram sade yoğurt
- Yarım demet nane yaprağı
Humus için:
- 600 gram haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı tahin
- Çeyrek su bardağı su
- Yarım su bardağı limon suyu
Tabule için:
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 orta boy domates
- 1 demet maydanoz
- 1 küçük kırmızı soğan
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Humuslu tabuleli köfte yapılışı
Bulguru, küçük bir kasede 20 dakika soğuk suda bekletin. Suyunu iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Köfte için, bulgur, kıyma, soğan, yenibahar, sarımsak, bayat ekmek ve çırpılmış yumurtayı bir kapta iyice yoğurun. Bu karışımı 12 parçaya bölün ve şişlerin etrafına sarıp ızgarada pişirin. Humus için, sarımsağı soyup kıyın. Sarımsak, nohut, tuz, limon suyu, tahin ve suyu katılaşıncaya karıştırıp püre yapın. Tabule için, bulguru soğuk suda 10 dakika yumuşayıncaya kadar bekletin. İyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Domatesi soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın.
Bulgur, domates, maydanoz, soğan, limon suyu ve yağ ile karıştırın. Nane yapraklarını kıyıp yoğurtla karıştırın. Pişirdiğiniz köfteleri, humus, tabule ve naneli yoğurt ile servis yapın.