Cumartesi Postası Burcu Güneş: Hesabı kadına ödeten adam değildir

Burcu Güneş: Hesabı kadına ödeten adam değildir

Paylaş
Burcu Güneş: Hesabı kadına ödeten adam değildir

Türkiye’deki en güçlü yorumculardan biri ile birlikteyiz. Burcu Güneş. Enbe Orkestrası’yla birlikte verdiği konserde canlı dinledim onu. Billur gibi sesi su gibi aktı. Konser sonrası sohbet ettik. Enbe Orkestrası’yla birlikte yaptığı ‘Ağır Yaralı’ isimli son şarkısını, iç dünyasını, Umre’ye gidişini, “Evleneceğiz” dediği sevgilisini konuştuk

Röportaj: Kezban YILMAZ
kezban.yilmaz@posta.com.tr



En çok merak ettiğim konuyla başlayacağım: Dine yöneldiniz...

Çocukluğumdan beri meraklıydım aslında... Babaannem küçükken çoğu sûreyi öğretmişti bana. Okuldayken ateist arkadaşlarımı Allah’a inandırmaya çalışırdım, misyon edinmiştim bunu...

Ama ne oldu da din daha da önemli oldu son dönemde?

Hayatımda çok sarsıcı deneyimler yaşadım. Bir dönem bazı şeylere dayanamayacak kadar gücümün eksildiğini hissettim. Garip garip ağlama krizlerim oluyordu. Doktor, panik atak olduğumu söyledi, psikolojik sıkıntılar başladı... O zamanlar Mustafa Ceceli ile çalışıyordum. Hacı olduğunu bildiğim için ondan enerjimi yükseltecek dualar istemiştim. Bana bazı kitaplar verdi. Çok okuyup araştırmamla birlikte... Böyle başladı.

Umre'ye de gittiniz...

Evet, müthiş bir deneyimdi. Çok daha iyi hissetmeye başladım, güçlendim. İnşallah Hacca da gideceğim. Artık Kur’an-ı Kerim başucu kitabım oldu. İmkanım elverdiği müddetçe İslam’ın gerektirdiklerini yapmaya çalışıyorum. Merhamet, sevgi, huzur ve aşkın her şeyden önemli olduğunu anladım.

Ve bunlara niyet ettikten bir süre sonra Hakan (Kutal) karşıma çıktı. “Allah’ım, sevdiğimin gözünde senin sevgini ve güvenilirliğini göreyim” diye dua etmiştim. Hakan’ın vesilesiyle bana verdi çok şükür.

“BİRÇOK ERKEK ŞÖHRETİM İÇİN BENİMLE OLMAK İSTEDİ”

Hakan Kutal menajerinizdi. İş ilişkisi nasıl aşka dönüştü?

Onun pes etmemesiyle... Çünkü benim erkeklere karşı güvensizlik kalıplarım vardı. Hakan’ı birçok sınavdan geçirdim.

Ne oldu da aranızda bir etkileşim oldu?

Karavanda klip çekiminde çok üşümüştüm. O işin gücün arasında bana battiye buldu, üstüme örttü. Bebekmişim gibi ilgilendi. “Önce çalıştıklarına da böyle mi yapıyordun? Yoksa sadece bana mı özel?” dedim. “Sana özel” dedi. İlk o zaman anladım. Zaten önceden de bana hayranlığı varmış.

Hakan Bey’in en çok neyinden etkilendiniz?

Gülüşü... Ama yürümesi, havası da bir başka. Çok güvenilir, çok erkek erkek olması da beni cezbetti. Çünkü bu piyasada öyle erkeklerle karşılaştım ki; arkandan dolap çeviren mi dersin, anında satan mı, seni kullanmak için birlikte olan mı!

Şöhret olduğunuz için sizinle birlikte olmaya çalışan çok erkek oldu mu?

Çoook. Ünümden, çevremden, gücümden faydalanmak üzere bana yaklaşan çok erkek oldu. Hesabı bana ödetmeler filan... Hesabı beraber kahve içtiği kadına ödeten erkekten adam olmaz. Erkeklere güvenmediğim için Hakan’ı da bu sınavdan geçirdim.

Evlilik var mı ufukta?

Yakın olduğunu hissediyorum. 2017 ortalarına kadar olur.

Teklifi geldi mi peki?

Yakın zamanda onun çok güzel bir şey hazırlayacağını hissediyorum.



‘DÖVİZİMİ BOZDURDUM’

Parayı en çok neye harcarsınız?

İşim dışında anneme ve kardeşime veriyorum. Üstümdeki mont 6 yıllık. 2011’de ‘Oflaya Oflaya’ şarkısının klibinde giydim. Zamanında çok aldım ve artık doydum. Çok gereksiz.

Dolarınız var mıydı?

Dolar, euro ne varsa bozdurdum. Türk parasının değer kazanmasını istediğim için bozduruyorum.

‘Ağır Yaralı’ olduğunuz durumlarda ne yapıyorsunuz?

Böyle zamanlarda Allah’ın bize bir şeyler göstermeye çalıştığını düşünüyorum. Mesela ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Olurmemiz ve peşinden gitmemiz lazım.

Son zamanlarda bir giderli, atarlı şarkılardır gidiyor. Sizin şarkılarınız ise daha sevgi dolu.

Ruhumu, kalbimi yansıtan şarkılar seçmeye çalışıyorum. Eğlenceli, atarlı şarkıları da uygun bir dönemde söylerim. Ben, bir şey tuttu diye onu taklit etmeyi sevmiyorum. Son 10 yıldır Demet Akalın tarzı şarkılar yapılıyor. “Demet’in hatası” demiyorum ama herkes onun gibi yapmaya başlayınca problem çıkıyor.

‘BÜLENT ERSOY ARTIK KÜRK GİYMEYECEK’

Diğer ünlülere de şarkı yapıyormuşsunuz...

Evet. Bazen çok farklı şarkılar çıkıyor. Bülent Ersoy ‘Birliğe Ulaş’ isimli şarkımı dinleyince çok beğendi. Benden bir şarkı istedi. “Ama biraz alaturka olsun” dedi. İnşallah güzel bir şarkı yapacağım ona. Bir de Hadise için daha zenci gırtlağını kullanabileceği şarkılar yapacağım.

Bülent Ersoy kolay kolay beğenmez.

Beni beğeniyormuş ama neyse ki... Bu arada artık kürk giymemeye karar vermiş. Ben de hiç kürk giymiyorum ve giyilmesine de karşıyım.

Sanat camiasından çok dostunuz var mı?

Dostum diyebileceğim iki kişi var: Fuat Güner ve Nükhet Duru.

Haberin Devamı